Jaukus, rudeniškas, daržo gėrybių pilnas vieno puodo patiekalas, kurį pagaminsite lengvai ir su įkvėpimu. Labai tinka ir pietums, ir vakarienėms.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Šakninių daržovių apkepui pagaminti reikia:
3–4 vienodo dydžio bulvių
1 pailgo burokėlio
2 nestorų batatų
80 + 20 g sviesto
1 šaukšto Provanso žolelių
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Migdolų drožlių (pabarstyti)
1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros. Storasienę kepimo formą patepkite 20 g sviesto.
2. Daržoves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausiai – specialia pjaustykle).
3. Ištirpinkite sviestą iki tepios masės, suberkite Provanso žoleles, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Daržovių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.
5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Užberkite migdolų drožlių ir šaukite į orkaitę dar 10 min.
6. Ar daržovės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.
Gardžių atradimų.
Comments