Pirštelius aplaižysite: bulvių apkepas su lašiša (Receptas)

Ko norisi tokiu oru? Žinoma, jaukaus, gardaus, šilto naminio maisto. Gerai, jeigu jis greitai pagaminamas ir patinka visiems. Grūstų bulvių apkepas su rūkyta žuvimi, krapais kvepiantis, turbūt daug kam primins vasarą ant laužo verdamą žuvienę... Sušilkit ir kitus sušildykite pagamindami apkepą pagal šį išties labai lengvą receptą.


bulvių apkepas su lašiša_daržovių patiekalai_apkepo receptas
VMG nuotr.

Bulvių apkepui su lašiša pagaminti reikia:

  • 500 g grūstų bulvių

  • 100 ml pieno

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 400 g šaltai rūkytos lašišos filė

  • sviesto (formai patepti)

  • 200 ml jogurto

  • 100 ml plakamosios grietinėlės

  • 2 kiaušinių

  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • žiupsnelio druskos

  • žiupsnelio citrinpipirių

  • ryšelio krapų

  1. Formą apkepui gausiai patepkite sviestu.

  2. Bulves sumaišykite su pienu, sūriu ir vienu kiaušiniu, bet neplakite. Sudėkite į formą, išlyginkite.

  3. Ant viršaus sudėkite žuvies gabaliukus.

  4. Sumaišykite jogurtą, grietinėlę ir kiaušinį. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievelę, druską, citrinpipirius, galite šiek tiek pasmulkinti krapų.

  5. Kepkite 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite gausiai užbėrę krapų.


Skanaus!