top of page

Sotusis bulvių apkepas (Receptas)

Dar vienas jaukus, gardus, sotus, paprastas, bet tikrai neatsivalgomas bulvių apkepas. Receptas, kuris tikrai taps vienu mėgstamiausiu.

Bulvių apkepas_receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ta 180 °C


Bulvių apkepui pagaminti reikia:

  • Sviesto (formai patepti)

  • 500 g bulvių

  • 1 didelio svogūno

  • 250 g konservuoto savo sultyse tuno

  • Ryšelio petražolių

  • 200 ml pieno

  • 200 ml plakamosios grietinėlės

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 100 g tarkuoto puskiečio sūrio

1. Formą apkepui gausiai patepkite sviestu.

2. Bulves supjaustykite stambiais kubeliais ir apvirkite. Svogūną supjaustykite, tuną paardykite šakute. Petražoles supjaustykite smulkiai.

3. Sluoksniuokite formoje: bulvės, svogūnai, puskietis sūris, tunas, petražolės, sūris, bulvės, svogūnai, tunas.

4. Sumaišykite pieną, grietinėlę, likusias petražoles ir kiaušinį. Taip pat įmaišykite tarkuotą citrinų žievelę, druską, užpilkite šiuo mišiniu apkepą. Viršų pabarstykite kietuoju sūriu.

5. Kepkite 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite gausiai užbėrę petražolių.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page