Ridikėlių draugai: Alfo gardžios idėjos, ką skanaus gaminti su svogūnų laiškais

Kaip nuostabiai kvepia švieži smulkiai pakapoti svogūnų laiškai! Visiems pažįstama apetitą žadinanti svogūnų laiškų klasika: grietinė (tobulai dera riebesnė, bet jeigu norite liesiau, grietinę maišykite su natūraliu jogurtu), ridikėliai, druska ir juodieji pipirai. Šių salotų tiesiog būtina atsivalgyti pavasarį, bet Alfas kviečia eiti dar toliau ir išbandyti daugiau gardžių idėjų!


svogūnų laiškai, receptai
Shutterstock.com nuotr.


Pyragas. Nuostabus būdas sunaudoti didesnį kiekį svogūnų laiškų – iškepti nesaldų pyragą arba kišą.


svogūnų duona, receptas
VMG nuotr.

Garnyras prie žuvies. Lengvai svieste pakepinkite piršto ilgumo juostelėmis supjaustytus svogūnų laiškus (su galvutėmis), pasūdykite ir patiekite kaip papildomą garnyrą prie to, kurį jau esate pamėgę.


Omletas. Labai skanu smulkiai pakapotų svogūnų laiškų įberti į omleto plakinį ir iškepti –suteikia ne tik spalvos, bet ir dar daugiau apetitą žadinančio kvapo. Beje, omlete svogūnų laiškai tobulai dera su krapais. Receptas čia.


pyragas su svogūnais, receptas
VMG nuotr.

Duonos tešloje. Labai skanu svogūnų laiškų įpjaustyti į kepamos duonos ar kito nesaldaus kepinio tešlą. Tokią duoną, dar šiltą, gardinkite sviestu. Neatsivalgoma! Receptą rasite čia.


Azijietiškos sriubos. Jas ruošdami svogūnų laiškais gardinkite pačioje pabaigoje, kad laiškai sriuboje nebevirtų, o suteiktų jai šviežio gaivaus aitrumo. Receptas laukia čia.