Puri ir minkšta svogūnų duona iš juodos pusryčių arbatos (receptas)

Smagus, skanus ir įdomus duonelės, kurią galima valgyti vieną, tiekti prie sriubų ar su įvairiausiomis užtepėlėmis receptas. Tai užkandis, kuris visada maloniai nustebina.


svogūnų duonelė, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

3–4 asm.


Svogūnų duonai iškepti reikia:

  • 2 stiklinių miltų

  • 4 g sausų mielių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 250 ml juodos „Earl Grey“ arbatos

  • 3 svogūnėlių su laiškais

  • 20 ml alyvuogių aliejaus į tešlą + aliejaus formavimui

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis, supilkite juodą arbatą, druską, cukrų, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės apie 30–40 min.

  2. Iškočiokite tešlą į vieną pailgą picos paplotėlį, maždaug 0,5 cm storio. Apibarstykite supjaustytais svogūnais, gerai pakočiokite ir palikite dar pastovėti apie 30 min.

  3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.


svogūnų duonelė, Alfo Ivanausko receptas

ALFO PATARIMAI:

· Galite valgyti šią duoną vieną, naudoti prie sriubų ir salotų arba su mėgstamomis užtepėlėmis, pavyzdžiui, KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO keptų baklažanų, juodųjų pupelių ar trintų pomidorų užtepėle.

· Galite arbatą keisti vandeniu ar kita mėgstama arbata.


svogūnų duonelė, Alfo Ivanausko receptas

Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg