Smagus, skanus ir įdomus duonelės, kurią galima valgyti vieną, tiekti prie sriubų ar su įvairiausiomis užtepėlėmis receptas. Tai užkandis, kuris visada maloniai nustebina.

3–4 asm.
Svogūnų duonai iškepti reikia:
2 stiklinių miltų
4 g sausų mielių
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
250 ml juodos „Earl Grey“ arbatos
3 svogūnėlių su laiškais
20 ml alyvuogių aliejaus į tešlą + aliejaus formavimui
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis, supilkite juodą arbatą, druską, cukrų, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės apie 30–40 min.
Iškočiokite tešlą į vieną pailgą picos paplotėlį, maždaug 0,5 cm storio. Apibarstykite supjaustytais svogūnais, gerai pakočiokite ir palikite dar pastovėti apie 30 min.
Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

ALFO PATARIMAI:
· Galite valgyti šią duoną vieną, naudoti prie sriubų ir salotų arba su mėgstamomis užtepėlėmis, pavyzdžiui, KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO keptų baklažanų, juodųjų pupelių ar trintų pomidorų užtepėle.
· Galite arbatą keisti vandeniu ar kita mėgstama arbata.

Skanaus!