Nostalgiškas Palangos varškėtis (Receptas)
- vmgonline
- prieš 5 valandas
- 1 min. skaitymo
Ne vienai kartai sentimentalius prisiminimus keliantis, purus, minkštas, drėgnas ir švelniai kreminės tekstūros Palangos varškėtis tikrai suteiks dienai ir skonio, ir jaukumo. Prisiminkite ir pasimėgaukite.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
7–8 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 25 min.
Palangos varškėčiui pagaminti reikia:
100 g sviesto
90 g cukraus
1 kiaušinio
195 g miltų
25 g marmelado
Žiupsnelio cinamono
Varškės masei:
5 kiaušinių̨
100 g sviesto
200 g varškės
100 g cukraus
1 saujos razinų̨
30 g apelsinų džemo
20 g miltų
1. Minkštą̨ sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį̨, išmaišykite, suberkite miltus. Užminkykite tešlą̨, iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir sudėkite į silikoninę formą. Kepkite
įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 7 min. (orkaitėje 10–15 min.). Išimkite iš̌ gruzdintuvės, ataušinkite, aptepkite marmeladu ir apibarstykite cinamonu.
2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Varškės masei skirtą sviestą, varškę̨ ir ⅔ cukraus plakite, kol bus puru. Pamažu supilkite trynius, pabaigoje sudėkite razinas ir apelsinų džemą̨. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi.
3. Varškės masę išmaišykite su dalimi išplaktų̨ baltymų, po to – miltais, ir tada – likusiais baltymais. Taip paruoštą masę supilkite ant trapaus pusgaminio ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 15–20 min. (orkaitėje 25–30 min.). Aušinkite formoje, po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių̨.
Skanaus!