top of page

Nostalgiškas Palangos varškėtis (Receptas)

Ne vienai kartai sentimentalius prisiminimus keliantis, purus ir drėgnas Palangos varškėtis tikrai suteiks dienai ir skonio, ir jaukumo. Pasimėgaukite.


Palangos varškėtis_ saldūs kepiniai,_Alfas Ivanauskas_Alfo receptas_varškės pyragas_
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

7–8 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 25 min.


Palangos varškėčiui pagaminti reikia:

  • 100 g sviesto

  • 90 g cukraus 

  • 1 kiaušinio

  • 195 g miltų

  • 25 g marmelado

  • Žiupsnelio cinamono


Varškės masei:

  • 5 kiaušinių̨

  • 100 g sviesto

  • 200 g varškės

  • 100 g cukraus 

  • 1 saujos razinų̨

  • 30 g apelsinų džemo

  • 20 g miltų


1. Minkštą̨ sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį̨, išmaišykite, suberkite miltus. Užminkykite tešlą̨, iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir sudėkite į silikoninę formą. Kepkite 

įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 7 min. (orkaitėje 10–15 min.). Išimkite iš̌ gruzdintuvės, ataušinkite, aptepkite marmeladu ir apibarstykite cinamonu.

2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Varškės masei skirtą sviestą, varškę̨ ir ⅔ cukraus plakite, kol bus puru. Pamažu supilkite trynius, pabaigoje sudėkite razinas ir apelsinų džemą̨. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi. 

3. Varškės masę išmaišykite su dalimi išplaktų̨ baltymų, po to – miltais, ir tada – likusiais baltymais. Taip paruoštą masę supilkite ant trapaus pusgaminio ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 15–20 min. (orkaitėje 25–30 min.). Aušinkite formoje, po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių̨.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page