Ne vienai kartai sentimentalius prisiminimus keliantis, purus ir drėgnas Palangos varškėtis tikrai suteiks dienai ir skonio, ir jaukumo. Pasimėgaukite.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
7–8 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 25 min.
Palangos varškėčiui pagaminti reikia:
100 g sviesto
90 g cukraus
1 kiaušinio
195 g miltų
25 g marmelado
Žiupsnelio cinamono
Varškės masei:
5 kiaušinių̨
100 g sviesto
200 g varškės
100 g cukraus
1 saujos razinų̨
30 g apelsinų džemo
20 g miltų
1. Minkštą̨ sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinį̨, išmaišykite, suberkite miltus. Užminkykite tešlą̨, iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir sudėkite į silikoninę formą. Kepkite
įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 7 min. (orkaitėje 10–15 min.). Išimkite iš̌ gruzdintuvės, ataušinkite, aptepkite marmeladu ir apibarstykite cinamonu.
2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Varškės masei skirtą sviestą, varškę̨ ir ⅔ cukraus plakite, kol bus puru. Pamažu supilkite trynius, pabaigoje sudėkite razinas ir apelsinų džemą̨. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi.
3. Varškės masę išmaišykite su dalimi išplaktų̨ baltymų, po to – miltais, ir tada – likusiais baltymais. Taip paruoštą masę supilkite ant trapaus pusgaminio ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 15–20 min. (orkaitėje 25–30 min.). Aušinkite formoje, po to išimkite ir baikite aušinti ant grotelių̨.
Skanaus!