Labai greito, švelnaus skonio varškės ir kriaušių pyrago su traškia kepure receptas.
Alfodidysis kulinarinis sou laidas žiūrėkite čia
Kriaušių ir varškės pyragui iškepti reikia:
Tešlai:
100 g VILNIUS margarino „Kepiniams“
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
2 kiaušinių
140 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
5–6 nedidelių nuluptų kriaušių
Varškės įdarui:
250 g varškės
100 g riebios grietinės
1 kiaušinio
30 g kukurūzų krakmolo
1 DR. OETKER vanilės ankšties
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Trupiniams:
50 g VILNIUS margarino „Kepiniams“
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
100 g PAULUNS granolos su obuoliais, migdolais ir cinamonu
Žiupsnelio druskos
Pagal poreikį – 20–30 g miltų
DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)
Minkštą VILNIUS margariną „Kepiniams“ sutrinkite kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, palaipsniui supilkite kiaušinius, suberkite miltus kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite.
Trupiniams sutrinkite: margariną, cukrų ir PAULUNS granolą su obuoliais, migdolais ir cinamonu. Įberkite žiupsnelį druskos, jei reikia – miltų. Trupinius sudėkite į šaldytuvą.
Varškės masei reikalingus ingredientus sudėkite į aukštą indą, DR. OETKER vanilės ankštį perpjaukite per pusę, išskobkite ir sudėkite prie varškės (su sėklytėmis). Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu.
Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Pirmiausia sukrėskite tešlą, ją lygiai paskleiskite formoje. Sustatykite kriaušes. Užpildykite varškės kremu ir užberkite trupinius.
Kepkite apie 60–70 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
Ataušusį pyragą pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.
Skanaus!
Comments