top of page

Pyragaičiai „Bulvytės“

Šiam patiekalui nėra abejingo smaližio. Klasikinis pyragaičio „Bulvytė“ receptas.

Pyragaičiai „Bulvytės“, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 15-20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Pyragėliams pagaminti reikia:

Keksui:

  • 3 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukšto nutarkuotos apelsinų žievelės

  • 50 ml aliejaus

  • 1 apelsino sulčių

  • 200 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • Sviesto (formai patepti)

  • 1 apelsino

  • DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus (pabarstyti)

1. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi iki tirštos kreminės masės. Persijokite miltus su kakava ir suberkite į plakinį. Labai atsargiai išmaišykite mentele. Plona srovele palei indo kraštą supilkite sviestą. Atsargiai išmaišykite. Tešlą išlyginkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį lakštą atvėsinkite, nuimkite popierių ir padžiovinkite.

2. Kremui suplakite minkštą sviestą su DANSUKKER cukraus milteliais iki purios baltos masės. Pamažu supilkite tirpintą juodąjį šokoladą, alkoholinį gėrimą ir išplakite.

3. Sutrupinkite biskvitą, sumaišykite trupinius su kremu. Jei masė per tiršta, įpilkite truputį kavos. Formuokite apvalius pyragaičius ir puoškite šokolado glajumi.

4. Glajui ištirpinkite šokoladą su sviestu ir supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą. Išmaišykite. Dėkite į konditerinę tūtelę ir spauskite įvairius raštus.



Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page