Marinuoto tuno dubenėlis (Receptas)

Mėgstate ar niekada nevalgote žalios, t. y. termiškai neapdorotos žuvies? Gal tiesiog nežinote, kaip paruošti? Sojų padaže marinuotas tunas, patiektas su ryžiais ir daržovėmis, pakeis jūsų nuostatas ir, tikėtina, taps gana dažnu patiekalu jūsų namuose.

Receptas, kurį tiesiog privalu išbandyti.


sojų padaže marinuotas tunas, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Marinuotam tunui paruošti reikia:

  • 150 g tuno

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 šaukšto aitriųjų paprikų

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • 1 saujos pjaustytų morkų

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 saujos plėšytų salotų lapų

  • 2 šaukštų virtų ryžių

  • 2 šaukštelių marinuoto imbiero

  • Žiupsnelio pjaustyto svogūno

  • Žiupsnelio cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  1. Pusę tuno supjaustykite kvadratėliais, įpilkite KIKKOMAN sojų padažo, paskaninkite aitriosiomis paprikomis, sezamų sėklomis. Viską išmaišykite ir palaikykite apie 30 min.

  2. Morkas paskaninkite citrinos sultimis, įberkite cukraus ir druskos, gerai išmasažuokite. Dėkite salotas ir viską išmaišykite.

  3. Likusį tuną prieš patiekiant supjaustykite ir sumaišykite su pamarinuotu tunu.

  4. Į serviravimo dubenį dėkite morkas su salotomis, tuną, ryžius, imbierą, puoškite salotų lapais ir svogūnais.


ALFO PATARIMAI:

  • Daržoves galite keisti kitomis savo mėgstamomis: salierais, paprikomis.

  • Jei nemėgstate tuno – keiskite jį neriebia lašiša arba upėtakiu.

  • Jei mėgstate aštriau, patiekalą pagardinkite aitriosiomis paprikomis.


Skanaus!