Lašišos karpačas su marinuotais agurkais ir pomidorais (Receptas)

Iš vaizduotę žadinančiais kvapais ir šviežiomis jūrų gėrybėmis turtingos Prancūzijos Polinezijos Alfas parsivežė naujų įdėjų receptams ir kulinariniams atradimams. Išbandykite gaivų lašišos karpačą su marinuotais agurkais ir pomidorais, praturtintą šviežiais daigais/


Lašišos karpačas, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

1 asm.


Lašišos karpačui pagaminti reikia:

  • 1 trumpavaisio agurko

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 nedidelio pomidoro

  • 1 šaukštelio baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo

  • Žiupsnelio sezamų sėklų

  • Žiupsnelio smulkintų petražolių

  • Žiupsnelio cukraus

  • Žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

  • 150 g plonais griežinėliais supjaustytos lašišos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto sezamų sėklų aliejaus

  1. Agurką ir pomidorą nulupkite, išpjaukite sėklas ir kartu su svogūnais supjaustykite mažais kvadratėliais.

  2. Į daržoves supilkite actą, KIKKOMAN sojų padažą, suberkite sezamų sėklas, smulkintas petražoles, cukrų ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite ir pamarinuokite apie 20 min.

  3. Į serviravimo lėkštę sudėkite pjaustytą lašišą, ant viršaus suberkite daržoves, pagardinkite juodaisiais pipirais. Apšlakstykite alyvuogių ir sezamų sėklų aliejumi. Galite puošti daigais, valgykite su šviesia duona.

Lašišos karpačas, Alfo Ivanausko nuotr.
VMG nuotr.

ALFO PATARIMAI:

  • Lašišą galite atšaldyti, taip bus lengviau ją pjaustyti.

  • Prieš patiekiant galite papildomai užpilti KIKKOMAN sojų padažo.

  • Galite naudoti kitą mėgstamą žuvį, pavyzdžiui, tuną.


Skanaus!