Iš vaizduotę žadinančiais kvapais ir šviežiomis jūrų gėrybėmis turtingos Prancūzijos Polinezijos Alfas parsivežė naujų įdėjų receptams ir kulinariniams atradimams. Išbandykite gaivų lašišos karpačą su marinuotais agurkais ir pomidorais, praturtintą šviežiais daigais/
1 asm.
Lašišos karpačui pagaminti reikia:
1 trumpavaisio agurko
1 nedidelio svogūno
1 nedidelio pomidoro
1 šaukštelio baltojo vyno acto
1 šaukštelio KIKKOMAN sojų padažo
Žiupsnelio sezamų sėklų
Žiupsnelio smulkintų petražolių
Žiupsnelio cukraus
Žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
150 g plonais griežinėliais supjaustytos lašišos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto sezamų sėklų aliejaus
Agurką ir pomidorą nulupkite, išpjaukite sėklas ir kartu su svogūnais supjaustykite mažais kvadratėliais.
Į daržoves supilkite actą, KIKKOMAN sojų padažą, suberkite sezamų sėklas, smulkintas petražoles, cukrų ir citrinos žievelę. Viską išmaišykite ir pamarinuokite apie 20 min.
Į serviravimo lėkštę sudėkite pjaustytą lašišą, ant viršaus suberkite daržoves, pagardinkite juodaisiais pipirais. Apšlakstykite alyvuogių ir sezamų sėklų aliejumi. Galite puošti daigais, valgykite su šviesia duona.
ALFO PATARIMAI:
Lašišą galite atšaldyti, taip bus lengviau ją pjaustyti.
Prieš patiekiant galite papildomai užpilti KIKKOMAN sojų padažo.
Galite naudoti kitą mėgstamą žuvį, pavyzdžiui, tuną.
Skanaus!