Labai itališkas pyragas: skanioji tetos Ritos „Crostata"

Crostata yra tradicins itališkas tarta-pyragas, gaminamas iš trapios tešlos, rikotos, vaisių ar džemo. Šis receptas su abrikosų džemu. Mmm, kaip skanu!


tarta su abrikosų džemu_itališka tarta_receptas_pyrago su džemu receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Šokoladiniai keksiukai su apelsinų džemu

Baltojo šokolado ir apelsinų džemo pyragaičiai


 

Tartai su abrikosų džemu pagaminti reikia:

  • 500 g miltų

  • 3 trynių

  • 200 g cukraus

  • 300 g sviesto

  • 10 g medaus

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 400 g naminio abrikosų džemo

1. Į dubenį berkite persijotus miltus, sudėkite kambario temperatūros sviestą, trynius, cukrų, skystą medų, citrinos žievelę, viską gerai išminkykite ir, suformavę rutulėlį, porai valandų dėkite į šaldytuvą.

2. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną, didesnę, dalį iškočiokite ir padenkite ja 30 cm skersmens pyrago formą garbanotais kraštais, pirštais prispausdami prie visų kampelių. Tešlos apačią subadykite šakute.

3. Ant tešlos dėkite abrikosų džemo ir tolygiai paskirstykite palikdami pusę centimetro nuo kepimo formos viršaus.

4. Likusią tešlą iškočiokite, supjaustykite picos peiliuku juostelėmis ir puoškite pyragą. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.


Skanaus.