top of page

Krembriulė tarta su avietėmis

Visada lengvą prancūzišką prieskonį turintis skanėstas. Beveik klasikinis receptas, tik paįvairintas avietėmis ir paguldytas į trapios tešlos pyrago rėmelį.

Krembriulė tarta su avietėmis, vmg receptas

Krembriulė tartai su avietėmis reikia:


Tešlai:

  • 140 g šalto DVARO sviesto 82% rieb

  • 50 g cukraus

  • 200 g miltų

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

Krembriulė sluoksniui:

  • 100 g šviežių arba šaldytų aviečių

  • 5 trynių

  • 400 g DVARO grietinėlės 35 % rieb.

  • 100 g cukraus

  • Miltelinio cukraus (karamelei)


1. Šaltą DVARO sviestą 82% rieb. sukapokite peiliu arba susmulkinkite smulkintuvu kartu su cukrumi, druska ir miltais iki kruopelyčių. Sumaišykite su kiaušiniu, jei reikia, įpilkite 1–2 šaukštus vandens. Greitai užminkykite tešlą.

2. Suformuokite diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent 30 min. palaikykite šaldytuve.

3. Iškočiokite ir tešla išklokite formą tartoms. Šonus palyginkite peiliu ir tankiai subadykite šakute tešlą ant formos dugno. Ant tešlos patieskite kepimo popierių, užberkite sausų pupelių arba kitokio kepimo balasto.

4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., nuimkite kepimo balastą.

5. Užkaitinkite DVARO grietinėlę 35 % rieb., trynius atsargiai išmaišykite su cukrumi. Karštą grietinėlę pilkite ant trynių nuolat maišydami. Pravėsinkite.

6. Ant tartos dugno padėliokite avietes. Užpilkite krembriulė tirpalą ir dar kepkite apie 30–40 min. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.

7. Iškepusią tartą stipriai atšaldykite, prieš patiekdami karamelizuokite.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page