Šokoladiniai keksiukai su apelsinų džemu (Receptas)

Norisi skanaus, drėgno, šokolado pilni saldaus kąsnelio? Greitai pagaminamų, dailių, sodraus skonio šokoladinių keksiukų su apelsinų džemu receptas laukia jūsų. Grynas malonumas!

šokoladiniai keksiukai, vmgonline receptas
VMG nuotr.

Šokoladiniams keksiukams su apelsinų džemu pagaminti reikia:

  • 100 g DOMORI juodojo šokolado „Criollo Guasare“ 70 %

  • ½ stiklinės VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • ¼ stiklinės pieno

  • ½ stiklinės cukraus

  • 1 kiaušinio

  • 2 ½ stiklinės miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • ½ stiklinės DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • 75 g DOMORI šokolado „Gianduja“ 32 % (su lazdynų riešutų pasta)

  1. DOMORI juodąjį šokoladą „Criollo Guasare“ ištirpinkite su VILNIAUS margarinu „Kepiniams su sviestu“ ir išmaišykite iki vientisos masės.

  2. Į šokolado masę supilkite pieną, sudėkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, sudėkite likusius sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos tešlos masės.

  3. Į skardą sudėkite keksiukų popierines formeles, pusę jų užpildykite tešla, kitą pusę užpildykite 2/3 tūrio. Ant tešlos dėkite po 1 šaukštą DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo ir paskirstykite likusią tešlą ant tų keksiukų, kurie nebuvo pilnai užpildyti.

  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min. Iškepus atvėsinkite.

  5. 2/3 kiekio DOMORI šokolado „Gianduja“ išlydykite ir užpilkite keksiukų viršų, likusį šokoladą užtarkuokite ant lydyto šokolado.

Video receptas:


Skanaus!