Kreminis citrinų pyragas (Receptas)

Nuostabaus skonio, burnoje tirpstantis citrinų pyragas, kuris dieviškas ir pats vienas, bet galite paruošti tikrą skonio ekstazę ir patiekti su vaniliniais ledais.


citrininis pyragas, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Kreminiam citrinų pyragui pagaminti reikia:

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Spanguolė“

  • 140 g lydyto sviesto

  • 40 g PERGALĖS juodojo šokolado su bergamote

Kremui:

  • 4 kiaušinių

  • 150–200 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 citrinų

  • 2 žaliųjų citrinų

  • 1 šaukšto želatinos

  • 3–4 šaukštų šalto vandens

  • 130 g lydyto sviesto

1. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite rankomis sulaužytus sausainius, tada juos sutrinkite iki trupinių. Trupinius išmaišykite kartu su lydytu sviestu. Suberkite į kepimo formą ir labai plonu sluoksniu paskirstykite biskvitą ir kraštelius šonuose. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min., kol gražiai ir rudai apskrus.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Nutarkuokite žaliųjų citrinų ir citrinų žieveles. Į kiaušinių plakinį išspauskite 1 citrinos ir 2 žaliųjų citrinų sultis.

3. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Tada pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol želatina ištirps.

4. Kiaušinių plakinį dėkite ant garų vonelės ir maišykite plakimo šluotele tol, kol pradės tirštėti. Supilkite lydytą sviestą, suberkite žieveles, toliau maišykite dar 1 min. (ruoškite taip, kaip rodoma laidoje).

5. Ant iškepusio biskvito tarkuokite šokoladą, galite dėti ir šiek tiek laužytų gabaliukų. Supilkite paruoštą kremą. Palikite jį pastovėti kambario temperatūroje, o tada atšaldykite šaldytuve kelias valandas, kol sustings.


ALFO PATARIMAI:

· Puoškite pyragą citrinų gabalėliais, mėgstamais riešutais ar trupiniais. Prieš patiekiant supjaustykite pyragą kvadratėliais ir ant jo dėkite tarsi tartaro gabaliukais pjaustytą citriną su žievele. Ant kiekvieno gabaliuko berkite citrinų po kelis šaukštus.