top of page

Kinrožių ir apelsinų sūrio pyragas (Receptas)

Kinrožių ir apelsinų skonio sūrio pyragas yra ne tik skonio viršūnė, bet ir stalo dekoro hitas. Nereikia jokių puošmenų. Kepkite, mėgaukitės ir grožėkitės.


sūrio pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 2 val.


Sūrio pyragui pagaminti reikia:

  • 1 pakelio GAIDELIS vanilės skonio pusrytainių „7 grūdai“

  • 80 g lydyto sviesto

  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos

  • 2 šaukštų kinrožių žiedlapių

  • 1 stiklinės apelsinų sulčių

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus sirupo

  • 2 kiaušinių

  • 3 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 350 g maskarponės sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ šaukštelio vanilės esencijos

  • 2–3 raudonųjų apelsinų

  • Keleto raudono baziliko lapelių (papuošimui)


  1. GAIDELIS vanilės skonio pusrytainius „7 grūdai“ susmulkinkite virtuviniu kombainu iki trupinių ir sumaišykite su lydytu sviestu bei NESPRESSO espreso kava.

  2. Gautą masę sudėkite į kepimo formą ir stipriai suspauskite. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 10–12 min.

  3. Kinrožių žiedlapius sumaišykite su apelsinų sultimis ir DANSUKKER cukraus sirupu. Virkite ant vidutinės kaitros apie 8–10 min., kol sutirštės. Atvėsinkite.

  4. Kiaušinius išplakite kartu su DANSUKKER cukraus milteliais iki šviesaus kremo.

  5. Į kiaušinių ir cukraus plakinį įmaišykite maskarponės sūrį, druską, vanilę ir kinrožių sirupą. Gerai išmaišykite.

  6. Gautą masę dėkite ant sausainių pado. Kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 30–40 min.

  7. Iškeptą pyragą atvėsinkite ir papuoškite raudonojo apelsino segmentais ir baziliko lapeliais.


PATARIMAS

Šis pyragas puikiai tiks su kremine NESPRESSO kava. 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page