Nuostabus, šventiškas, prabangus obuolių sūrio pyragas su vyno skonio želė.

4–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 5–6 val.
Sūrio pyragui pagaminti reikia:
1 pakelio karasmelinių sausainių
120 g sviesto
4–5 vidutinio dydžio obuolių
3 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Žiupsnelio cinamono
30 ml citrinos sulčių
3 kiaušinių
4 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
400 g maskarponės sūrio
50 ml grietinėlės
1 šaukštelio vanilės esencijos
Žiupsnelio druskos
1 stiklinės nealkoholinio vyno
1 šaukšto birios želatinos
50 g spanguolių
Sausainius susmulkinkite į trupinius ir sumaišykite su lydytu sviestu.
Gauta mase išklokite kepimo formos dugną ir gerai suspauskite.
Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 10 min.
Obuolius nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (vieną palikite papuošimui). Juos sudėkite į keptuvę, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, cinamoną ir supilkite citrinos sultis. Išmaišykite ir kaitinkite, kol obuoliai visiškai suminkštės.
Obuolius sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės.
Kiaušinius išplakite kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki vientisos masės.
Įmaišykite maskarponės sūrį, grietinėlę, vanilės esenciją, druską ir obuolių tyrę.
Viską gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo formą.
Kepkite orkaitėje 120 °C temp. apie 1 val. 15 min.
Iškepusį pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tuomet dėkite į šaldytuvą sustingti apie 2 val.
Nealkoholinį vyną pašildykite, bet neužvirinkite. Jame ištirpinkite birią želatiną.
Vyno želė užpilkite ant sustingusio pyrago viršaus ir dar palaikykite šaldytuve apie 1 val., kad želė sustingtų.
Pyragą papuoškite smulkiai pjaustytu obuoliu ir spanguolėmis.
Gardžių atradimų.