Traškus pagrindas, kreminis kavos skonio įdaras nokautuos kiekvieną smaližių. Ne per saldus, drėgnas ir labai gardus sūrio pyragas.
8 asmenims
Sūrio pyragui su kava pagaminti reikia:
140 g krekerių
355 g cukraus
1 šaukšto kakavos
85 g lydyto sviesto
žiupsnelio druskos
750 g maskarponės sūrio
5 kiaušinių
120 ml grietinėlės
2 šaukštų tirpios kavos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite krekerius su 55 g cukraus, kakava, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos. Formą išklokite kepimo popieriumi ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu.
2. Išplakite maskarponės sūrį su 300 g likusio cukraus, po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.
3. Prikaistuvyje pašildykite grietinėlę ir sumaišykite su tirpia kava ir vaniliniu cukrumi. Atvėsinkite ir įmaišykite į maskarponės masę.
4. Supilkite sūrio masę ant trupinių ir kepkite iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45–55 minutes.
5. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.
Gardžių atradimų.
Kommentare