Citrinomis kvepiantis greitai pagaminamas sūrio pyragas su ožkų pieno sūriu tiks visoms progoms.

Citrininiam sūrio pyragui pagaminti reikia:
230 g citrinų skonio sausainių
50 g migdolų
žiupsnelio druskos
70 g lydyto sviesto, 1
šaukštelio sviesto kepimo
formai ištepti
200 g kreminio ožkų sūrio
260 g kreminio sūrio
(,,Philadelphia“)
170 g cukraus
3 kiaušinių
120 g grietinės
2 šaukštų šviežiai spaustų
citrinų sulčių
1 šaukšto šviežiai spaustų
žaliųjų citrinų sulčių
2 šaukštų tarkuotos citrinų
žievelė
1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su migdolais ir druska. Įmaišykite lydytą sviestą.
2. Kepimo formą ištepkite šaukšteliu sviesto ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu. Kepkite iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
3. Dubenyje išplakite abiejų rūšių sūrius, suberkite cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius. Nuolat plakdami įmaišykite grietinę, citrinų sultis ir žievelę.
4. Sūrio masę supilkite ant sausainių ir kepkite iki 150 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
5. Iškepusį pyragą dar valandą palikite pastovėti išjungtoje ir atidarytoje orkaitėje. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.
Gardžių atradimų.