top of page

Citrininis sūrio pyragas su ožkų pieno sūriu (Receptas)

Citrinomis kvepiantis greitai pagaminamas sūrio pyragas su ožkų pieno sūriu tiks visoms progoms.

citrininis sūrio pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Citrininiam sūrio pyragui pagaminti reikia:

  • 230 g citrinų skonio sausainių

  • 50 g migdolų

  • žiupsnelio druskos

  • 70 g lydyto sviesto, 1

  • šaukštelio sviesto kepimo

  • formai ištepti

  • 200 g kreminio ožkų sūrio

  • 260 g kreminio sūrio

  • (,,Philadelphia“)

  • 170 g cukraus

  • 3 kiaušinių

  • 120 g grietinės

  • 2 šaukštų šviežiai spaustų

  • citrinų sulčių

  • 1 šaukšto šviežiai spaustų

  • žaliųjų citrinų sulčių

  • 2 šaukštų tarkuotos citrinų

  • žievelė


1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite sausainius su migdolais ir druska. Įmaišykite lydytą sviestą. 

2. Kepimo formą ištepkite šaukšteliu sviesto ir lengvai spausdami padenkite trupinių sluoksniu. Kepkite iki 175 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

3. Dubenyje išplakite abiejų rūšių sūrius, suberkite cukrų, po vieną įmuškite kiaušinius. Nuolat plakdami įmaišykite grietinę, citrinų sultis ir žievelę. 

4. Sūrio masę supilkite ant sausainių ir kepkite iki 150 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

5. Iškepusį pyragą dar valandą palikite pastovėti išjungtoje ir atidarytoje orkaitėje. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page