Kepti purūs varškėčiai be miltų (Receptas)

Mėgstate varškėčius, bet norėtumėte, kad juose būtų daugiau varškės ir mažai miltų tešlos? Šių varškėčių tešlos sudėtyje miltų nėra, jie tik prieš kepimą pavoliojami miltuose.

Gaminkite ir mėgaukitės!


kepti purūs varškėtukai, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Varškėčiams iškepti reikia:

  • 400 g pusriebės ŽEMAITIJOS varškės (9 proc. rieb.)

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 2šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių

  • Šlakelio aliejaus (kepti)

Apvolioti: du šaukštai kvietinių arba kukurūzų miltų.


1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir šaukštą „Dansukker“ cukraus miltelių.

2. Gerai išmaišykite.

3. Formuokite varškėčius: rankas suvilgykite vandenyje, formuokite rutuliuką, jį suplokite ir pavoliokite kukurūzų arba kvietiniuose miltuose.

4. Į įkaitintą aliejų dėkite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

5. Iškepusius varškėčius dėkite į lėkštę ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.

6. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi ir su mėgstamais priedais.


Skanaus!

Naujausi įrašai