top of page

Kepti purūs varškėčiai be miltų (Receptas)

Mėgstate varškėčius, bet norėtumėte, kad juose būtų daugiau varškės ir mažai miltų tešlos? Šių varškėčių tešlos sudėtyje miltų nėra, jie tik prieš kepimą pavoliojami miltuose.

Gaminkite ir mėgaukitės!


kepti purūs varškėtukai, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Varškėčiams iškepti reikia:

  • 400 g pusriebės rupios varškės (9 proc. rieb.)

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių

  • Šlakelio aliejaus (kepti)

Apvolioti: du šaukštai kvietinių arba kukurūzų miltų.


1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir šaukštą „Dansukker“ cukraus miltelių.

2. Gerai išmaišykite.

3. Formuokite varškėčius: rankas suvilgykite vandenyje, formuokite rutuliuką, jį suplokite ir pavoliokite kukurūzų arba kvietiniuose miltuose.

4. Į įkaitintą aliejų dėkite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

5. Iškepusius varškėčius dėkite į lėkštę ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.

6. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi ir su mėgstamais priedais.


Alfo patarimai:

  • Jeigu bijote, kad tešla bus per skysta ir negalėsite suformuoti varškėtukų (nes varškė varškei nelygu), į tešlą įdėkite du šaukštus kukurūzų miltų, tešla bus tvirtesnė.

  • Rinkitės rupią varškę ir ją rekomenduoju pertrinti su trintuvu. Jeigu nepertrinsite, bus sudėtinga varškėčius formuoti.

  • Video receptą galite pažiūrėti čia.


Skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page