Laukiate pusryčių? Turėdami šį svajonės skonį primenančių varškėčių ledų ir pudingo padaže receptą jų lauksite dar labiau.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asmenims
Varškėčiams pudingo padaže pagaminti reikia:
500 g ekologiškos varškės DOBILAS
1 kiaušinio
2 šaukštų manų kruopų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 pakelio vanilės skonio greitai paruošiamo pudingo
500 ml pieno (pudingui)
200 g vanilinių ledų
150 g šviežių aviečių
miltelinio cukraus (papuošti)
aliejaus (kepti)
aviečių lapų (papuošti)
1. Varškę sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Suberkite manų kruopas, kepimo miltelius, viską išmaišykite ir palikite tešlą 15–20 minučių pastovėti, kad išbrinktų manai.
3. Išminkykite tešlą ir aliejumi pateptomis rankomis suformuokite nedidelius varškėčius. Kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir baikite kepti uždengę keptuvę. Išėmę nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
4. Pakaitinkite pieną ir gerai sumaišykite jį su pudingo milteliais, kaip nurodyta ant pakuotės. Paruoštą pudingą šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite ledus.
5. Varškėčius sudėkite į pudingo ir ledų padažą. Patiekite su avietėms ir apibarstę milteliniu cukrumi. Jei turite, papuoškite aviečių lapais.
Skanaus!