top of page

Keksiukai su obuoliais (Receptas)

Šiek tiek subtiliau nei obuolių pyragas, o papuošus (ir, žinoma, pagardinus) maskarponės ir obuolių kremu šie keksiukai tampa panašūs į gražią valgomą dovaną. Pasilepinkite ir palepinkite.

Keksiukai su obuoliais,_vmg receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

18 vnt.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Keksiukams su obuoliais pagaminti reikia:

  • 300 g miltų

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelis druskos

  • 2 kiaušiniai

  • 250 ml pieno

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 2 obuoliai

Kremui:

  • 2 obuoliai

  • 200 g maskarponės sūrio

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelis prieskonių meduoliams

  • 1 šaukštas DANSUKKER miltelinio cukraus

1. Obuolius supjaustykite kubeliais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, druska.

2. Kiaušinius sumaišykite su pienu ir sviestu. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite kartu miltų ir kiaušinių mišinius, pabaigoje įmaišykite obuolius. Ilgai nemaišykite – tik tiek, kad viskas susijungtų.

3. Sudėkite tešlą į paruoštas keksiukų formeles. Kepkite apie 30 minučių 180 °C temperatūroje. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu iešmeliu.

4. Obuolius, skirtus kremui, iškepkite ir pertrinkite per sietelį. Maskarponę išplakite su DANSUKKER milteliniu cukrumi ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite obuolių tyrę ir prieskonius meduoliams.

5. Keksiukus puoškite kremu ir obuoliais iš obuolių uogienės.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page