Šiam varškės ir obuolių pyragui reikės skirti dėmesio ir kantrybės, tačiau rezultatas to tikrai vertas. Toks turtingas skonio, kvapnus, drėgnas ir neatsivalgomas, kad gali pakeisti net ir šventinį tortą.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
10–12 porcijų
Trapios tešlos pagrindui:
100 g sviesto
2 šaukštų DANSUKKER cukraus
1 kiaušinio trynio
2 šaukštų grietinės
300 g miltų
¼ šaukštelio kepimo miltelių
druskos
Įdarui:
2–3 didelių obuolių
1 apelsino
100 ml brendžio
500 g varškės
1 citrinos žievelės
5 kiaušinio baltymų
½ stiklinės DANSUKKER cukraus pudros
žiupsnelio DANSUKKER vanilinio cukraus
1. Tešlai iki purios masės išsukite sviestą su cukrumi, druska, tryniu ir grietine. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sumaišykite miltus su sviestu ir minkykite iki vientisos masės. Suvoliokite rutulį, uždenkite ir pastatykite šaltai, kad sukietėtų (30–40 min.).
2. Obuolius sutarkuokite burokine tarka ir patroškinkite keptuvėje su tarkuota apelsino žievele bei brendžiu, kol nugaruos obuolių sultys (5–7min.).
3. Varškę sumaišykite su tarkuota citrinos žievele. Iki standžių putų baltymus suplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
4. Įdarui sumaišykite pravėsusius obuolius su varške ir baltymais.
5. Atšaldytą tešlą iškočiokite 7 mm storio sluoksniu. Išklokite pyrago formą paruošta tešla. Iškeldami tešlos kraštus, prispauskite prie formos kraštų. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir pripilkite žirnių, kad padas lygiai iškeptų. Dėkite kepti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min.
6. Žirnius ir kepimo popierių nuimkite. Ant iškepto pagrindo sudėkite paruoštą įdarą ir grąžinkite formą į orkaitę. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.
Kommentare