
Linksmam būriui draugų
3 kiaulienos karkų (po 0,7–0,8 kg)
VIRIMUI:
5 l vandens
2 morkų
2 svogūnų
2 saliero lapkočių
3 laurų lapų
3–4 gvazdikėlių
3–4 česnako skiltelių
1 šaukšto druskos
KEPIMUI:
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukšto maltos kalendros
1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
1 šaukšto maltos aitriosios paprikos
0,75 l VOLFAS ENGELMAN alaus kokteilio „Kriek“
200 g barbekiu padažo
1 šaukšto Vusterio padažo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto druskos
5–6 skiltelių česnako
1 citrinos sulčių
Mėgstamų žolelių (papuošimui)
Užvirinkite vandenį, suberkite visus produktus virimui (daržovių pjaustyti nebūtina, tiesiog viską sudėkite ir vėl užvirinkite vandenį). Įdėkite karkas, užvirinę vandenį sumažinkite kaitrą ir virkite apie 1 val., nugraibykite putas. Išimkite.
Į storasienį troškintuvą sudėkite visus ingredientus skirtus kepimui kartu su VOLFAS ENGELMAN alaus kokteiliu „Kriek“ ir dėkite mėsą, uždenkite, kepkite orkaitėje iki 180 °C apie 3 val., kol kiauliena bus minkšta. Padidinkite kaitrą iki 200 °C, atidenkite ir kepkite dar 20 min.
Karkas patiekite su padažu likusiu po troškinimo ir papuoškite žolelėmis.
PATARIMAS: aš karką mėgstu valgyti su vasariškomis daržovėmis ir garstyčių padažu. Tiesiog sumaišykite kelis šaukštus garstyčių su apelsinų sultimis ir šiek tiek medaus.
Gardžių atradimų.