top of page

Karka kepta aluje (Receptas)



Linksmam būriui draugų


  • 3 kiaulienos karkų (po 0,7–0,8 kg)


VIRIMUI:

  • 5 l vandens

  • 2 morkų

  • 2 svogūnų

  • 2 saliero lapkočių

  • 3 laurų lapų

  • 3–4 gvazdikėlių

  • 3–4 česnako skiltelių 

  • 1 šaukšto druskos


KEPIMUI:

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukšto maltos kalendros

  • 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos

  • 1 šaukšto maltos aitriosios paprikos

  • 0,75 l VOLFAS ENGELMAN alaus kokteilio „Kriek“ 

  • 200 g barbekiu padažo

  • 1 šaukšto Vusterio padažo

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto druskos

  • 5–6 skiltelių česnako

  • 1 citrinos sulčių

  • Mėgstamų žolelių (papuošimui)


  1. Užvirinkite vandenį, suberkite visus produktus virimui (daržovių pjaustyti nebūtina, tiesiog viską sudėkite ir vėl užvirinkite vandenį). Įdėkite karkas, užvirinę vandenį sumažinkite kaitrą ir virkite apie 1 val., nugraibykite putas. Išimkite. 

  2. Į storasienį troškintuvą sudėkite visus ingredientus skirtus kepimui kartu su VOLFAS ENGELMAN alaus kokteiliu „Kriek“ ir dėkite mėsą, uždenkite, kepkite orkaitėje iki 180 °C apie 3 val., kol kiauliena bus minkšta. Padidinkite kaitrą iki 200 °C, atidenkite ir kepkite dar 20 min. 

  3. Karkas patiekite su padažu likusiu po troškinimo ir papuoškite žolelėmis. 


PATARIMAS: aš karką mėgstu valgyti su vasariškomis daržovėmis ir garstyčių padažu. Tiesiog sumaišykite kelis šaukštus garstyčių su apelsinų sultimis ir šiek tiek medaus.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page