2 asm.
Kepsniui ir uogų padažui paruošti reikia:
2 šaukštų aliejaus
1 vnt. KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos didkepsnio Rib Eye.
100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto
2 rozmarino šakelių
2 skiltelių česnako
1/2 stiklinės raudonojo vyno
1 šaukšto šviežių spanguolių
1 šaukšto šviežių gervuogių
1 šaukšto šaldytų vyšnių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1 Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, ant didelės kaitros, dėkite kepti brandintos jautienos didkepsnį. Kepkite iš abiejų pusių po 2 min., kol apskrus. Sudėkite sviestą, rozmarino šakeles, traiškytus česnakus. Šaukštu pildami verdantį sviestą ant kepsnio, kepkite dar 2-3 minutes, kol kepsnys karamelizuosis, bet neperkepkite.
2. Išimkite kepsnį iš keptuvės ir dėkite į lėkštę, ant viršaus supilkite karštus riebalus, sudėkite keptus rozmarinus ir česnakus. Palaikykite kambario temperatūroje apie 5 min., kol mėsa atsipalaiduos.
3. Į keptuvę pilkite vyną ir ant aukštos kaitros nugarinkite, kol liks mažiau nei 1/2 kiekio. Sudėkite uogas, pagardinkite druska ir pipirais, troškinkite dar 2-3 minutes.
4. Patiekite į lėkštę supylę vyno padažą su uogomis, ant viršaus dėkite pjaustytą kepsnį, užberkite druskos ir pipirų.
Gardžių atradimų.