top of page

Jautienos kepsnys su greitu vyno ir uogų padažu (Receptas)


kepsnys su uogų padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.


Kepsniui ir uogų padažui paruošti reikia:

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 vnt. KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos didkepsnio Rib Eye.

  • 100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • 2 rozmarino šakelių

  • 2 skiltelių česnako

  • 1/2 stiklinės raudonojo vyno

  • 1 šaukšto šviežių spanguolių

  • 1 šaukšto šviežių gervuogių

  • 1 šaukšto šaldytų vyšnių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1 Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, ant didelės kaitros, dėkite kepti brandintos jautienos didkepsnį. Kepkite iš abiejų pusių po 2 min., kol apskrus. Sudėkite sviestą, rozmarino šakeles, traiškytus česnakus. Šaukštu pildami verdantį sviestą ant kepsnio, kepkite dar 2-3 minutes, kol kepsnys karamelizuosis, bet neperkepkite.

2. Išimkite kepsnį iš keptuvės ir dėkite į lėkštę, ant viršaus supilkite karštus riebalus, sudėkite keptus rozmarinus ir česnakus. Palaikykite kambario temperatūroje apie 5 min., kol mėsa atsipalaiduos.

3. Į keptuvę pilkite vyną ir ant aukštos kaitros nugarinkite, kol liks mažiau nei 1/2 kiekio. Sudėkite uogas, pagardinkite druska ir pipirais, troškinkite dar 2-3 minutes.

4. Patiekite į lėkštę supylę vyno padažą su uogomis, ant viršaus dėkite pjaustytą kepsnį, užberkite druskos ir pipirų.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page