Vienas didelis sultingas kepsnys labai šventiniame vyno ir uogų padaže, kurio iškilmingai atrieksite kiekvienam svečiui, yra ir praktiškas, ir žaismingas, ir efektingas sprendimas. Išbandykite.
2 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Jautienos kepsniui su greituoju uogų ir vyno padažu pagaminti reikia:
2 šaukštų aliejaus
1 šviežio sausai brandintos jautienos didkepsnio „Rib eye“
100 g sviesto
2 šakelių šviežių rozmarinų
2 skiltelių česnako
½ stiklinės raudonojo vyno
1 šaukšto šviežių spanguolių
1 šaukšto šviežių gervuogių
1 šaukšto šaldytų vyšnių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, nustatę didelę kaitrą, dėkite kepti šviežią sausai brandintos jautienos didkepsnį „Rib eye“. Kepkite iš abiejų pusių po 1 min., kol apskrus. Baikite kepti įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 5 min. (orkaitėje apie 9 min.). Sudėję sviestą, rozmarinų šakeles ir traiškytus česnakus.
2. Išimkite kepsnį iš gruzdintuvės ir dėkite į lėkštę, ant viršaus supilkite karštus riebalus, sudėkite keptus rozmarinus ir česnakus. Palaikykite kambario temperatūroje apie 5 min., kol mėsa atsipalaiduos.
3. Į keptuvę pilkite vyną, nustatę didelę kaitrą, nugarinkite, kol liks mažiau nei pusę. Sudėkite uogas, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 2–3 minutes.
4. Patiekite į lėkštę supylę vyno padažą su uogomis, ant viršaus dėkite pjaustytą kepsnį, pagardinkite druska ir pipirais.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujoje šventinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.