3–4 asm.
Kepsniui su kvapniuoju spanguolių padažu pagaminti reikia:
1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos kepsnio „Tomahawk“
1 šaukšto OBELIŲ rapsų aliejaus
1 indelio KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO trintų spanguolių su cukrumi
1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 ml sauso raudonojo vyno
50 ml raudonojo vyno acto
1 lazdelės cinamono
2–3 žvaigždinių anyžių
Žiupsnelio gvazdikėlių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
KITCHEN ME sausai brandintos jautienos kepsnį „Tomahawk“ nusausinkite, ištepkite OBELIŲ rapsų aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
Įkaitinkite ZYLE grilį iki 200 °C temp.
Į prikaistuvį sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO trintas spanguoles su cukrumi, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, supilkite raudonąjį vyną, actą ir sudėkite prieskonius.
Užvirinkite ir pavirkite ant nedidelės kaitros apie 10–15 min.
Į įkaitintą grilį dėkite jautienos kepsnį ir kepkite iš abiejų pusių po 3 min., iki mėgstamo iškepimo lygio. Iškepusią mėsą pailsinkite 10–12 min.
Į lėkštę dėkite griežinėliais pjaustytą jautienos kepsnį ir užpilkite spanguolių padažu.
Gardžių atradimų.
Comments