top of page

Slyvų ir paukštienos kepsnys (Receptas)

Neatsivalgomas ir sultingas paukštienos kepsnys su slyvomis – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Pavyks iš pirmo karto.


Paukštienos kepsnys su slyvomis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 2 val.


Slyvų ir paukštienos kepsniui pagaminti reikia:

  • 3–4 slyvų

  • 4 šaukštų sviesto skonio aliejaus

  • Žiupsnelio DANSUKKER tamsaus cukraus „Muskovado“

  • ½ stiklinės VORUTA nealkoholinio raudonojo vaisių ir (ar) uogų vyno

  • 2–3 skiltelių VILNIAUS PERGALĖ juodojo šokolado

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 1 saujos špinatų

  • 1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 220 g šviežios ančiukų filė su oda LAPINO PUOTA

  • 100 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 225 g miltų

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 ml natūralaus negazuoto mineralinio vandens TICHĖ

  • Šlakelio kiaušinio plakinio

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

1. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite griežinėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite 1–2 šaukštus sviesto skonio aliejaus ir apkepkinkite smulkintas slyvas.

3. Sudėkite tamsų cukrų „Muskovado“ ir užpilkite nealkoholiniu raudonuoju vaisių ir (ar) uogų vynu. Nugarinkite vyną ir sudėkite juodąjį šokoladą.

4. Viską pagardinkite druskos ir pipirų mišiniu.

5. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 1–2 šaukštus aliejaus ir sudėkite smulkintas česnako skilteles. Pakepkite apie 1–2 min. ir dėkite špinatus.

6. Užpilkite padažu „Ponzu“. Patroškinkite 2 min.

7. Nuo šviežios ančiukų filė su oda nuimkite odelę.

8. Antieną apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

9. Virtuviniu smulkintuvu susmulkinkite margariną „Kepiniams“, miltus ir druską. Užpilkite labai šaltu natūraliu negazuotu mineraliniu vandeniu ir išminkykite iki vientisos konsistensijos.

10. Tešlą laikykite šaldytuve 1 val. prieš gaminant. Tada iškočiokite kočėlu.

11. Ant tešlos dėkite kepintus špinatus, apkeptą antienos filė ir slyvų padažą.

12. Tešlą užlenkite ir dėkite į kepimo skardą.

13. Pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais su druska.

14. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 12 min., arba tol, kol vidinė temperatūra pasieks 55 °C temp.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page