Puiki dovana ir Valentino dienos proga, ir visus metus. Juk mylėti reikia ne tik vasario 14, bet kasdien.
Video receptą žiūrėkite čia.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
25 kanelėms
Gaminimo laikas: 13 val.
Kanelėms ir pagardams prie jų paruošti reikia:
250 ml ŽEMAITIJOS pieno
30 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
3 kiaušinių
Žiupsnelio KOTANYI vanilinio cukraus
6 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių
20 ml romo
75 g miltų
250 g maskarponės sūrio
70 ml grietinėlės
50 ml pasiflorų tyrės
50 g pistacijų pastos
1 saujelės liofilizuotų braškių
⅓ pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
1. ŽEMAITIJOS pieną kartu su ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu kaitinkite
prikaistuvyje, kol sviestas išsilydys.
2. Vieną pilną kiaušinį ir du trynius išplakite ZYLE rankiniu trintuvu su KOTANYI
vaniliniu cukrumi, DANSUKKER cukraus milteliais ir romu iki vientisos masės.
3. Į kiaušinių masę įmaišykite miltus ir sviesto bei pieno mišinį. Gerai išplakite ir palikite
stovėti šaldytuve per naktį.
4. Į silikonines arba metalines formeles tešlos pripilkite ⅔. Kepkite orkaitėje 180 °C temp.
be vėjelio 45–50 min.
5. Iškeptas kaneles ištraukite iš formelių ir atvėsinkite padėję ant grotelių.
6. Maskarponės sūrį padalinkite pusiau į atskirus dubenis.
7. Į vieną dubenį pilkite ½ kiekio grietinėlės, 40 ml pasiflorų tyrės ir gerai išmaišykite.
8. Į kitą dubenį supilkite likusią grietinėlę, 40 g pistacijų pastos ir gerai išmaišykite.
9. Liofilizuotas braškes ir GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ sutraiškykite.
10. Kaneles patiekite su abiem kremais ir smulkintais sausainiais bei smulkintomis
liofilizuotomis braškėms.
Skanaus.