top of page

Karamelinių kanelių receptas ir pagardai prie jų

Puiki dovana ir Valentino dienos proga, ir visus metus. Juk mylėti reikia ne tik vasario 14, bet kasdien.


naminių kanelių receptas_Alfo receptas_kanelės_karamelinės kanelės
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

25 kanelėms

Gaminimo laikas: 13 val.


Kanelėms ir pagardams prie jų paruošti reikia:

  • 250 ml ŽEMAITIJOS pieno

  • 30 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 3 kiaušinių

  • Žiupsnelio KOTANYI vanilinio cukraus

  • 6 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 20 ml romo

  • 75 g miltų

  • 250 g maskarponės sūrio

  • 70 ml grietinėlės

  • 50 ml pasiflorų tyrės

  • 50 g pistacijų pastos

  • 1 saujelės liofilizuotų braškių

  • ⅓ pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“

1. ŽEMAITIJOS pieną kartu su ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestu kaitinkite

prikaistuvyje, kol sviestas išsilydys.

2. Vieną pilną kiaušinį ir du trynius išplakite ZYLE rankiniu trintuvu su KOTANYI

vaniliniu cukrumi, DANSUKKER cukraus milteliais ir romu iki vientisos masės.

3. Į kiaušinių masę įmaišykite miltus ir sviesto bei pieno mišinį. Gerai išplakite ir palikite

stovėti šaldytuve per naktį.

4. Į silikonines arba metalines formeles tešlos pripilkite ⅔. Kepkite orkaitėje 180 °C temp.

be vėjelio 45–50 min.

5. Iškeptas kaneles ištraukite iš formelių ir atvėsinkite padėję ant grotelių.

6. Maskarponės sūrį padalinkite pusiau į atskirus dubenis.

7. Į vieną dubenį pilkite ½ kiekio grietinėlės, 40 ml pasiflorų tyrės ir gerai išmaišykite.

8. Į kitą dubenį supilkite likusią grietinėlę, 40 g pistacijų pastos ir gerai išmaišykite.

9. Liofilizuotas braškes ir GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ sutraiškykite.

10. Kaneles patiekite su abiem kremais ir smulkintais sausainiais bei smulkintomis

liofilizuotomis braškėms.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page