Jaukus itališkas užkandžių rinkinys-salotos (Receptas)
- eglerace
- 08-13
- 2 min. skaitymo
Labai gali būti, kad šis patiekalas taps sezono top’u, trendu ar paskutiniu salotų madų klyksmu. Nes… kas jus labiausiai erzina gaminant salotas? Ar tik ne tai, kad maišant ingredientus dažniausiai kas nors vis susitrina? Jeigu taip, štai jums salotos, kurių maišyti nereikia ir kurios suteikia visišką kulinarinės vaizduotės laisvę tiems, kurie jas ragaus.
Jeigu šiandien nesinori mėsos – valgykite viską tokia eilės tvarka, kokia norite, išskyrus mėsiškus ingredientus. Norisi mėsos? Rinkitės mėsą ir jos gardžiuosius akomponementus.
Vos 15 minučių ir turėsite tobulą salotų rinkinį, kuris patenkins net išrankiausiųjų kulinarines užgaidas. Gaminkite ir dalinkitės.

Išrašytą receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
1 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Užkandžių rinkiniui paruošti reikia:
190 g GARDEN GOURMET veganiškų falafelių
3–4 šaukštų BIONATURALIS ekologiško ypač gryno alyvuogių aliejaus
200 g LAPINO PUOTA šviežių triušienos mėsos juostelių
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio maltų kuminų
Žiupsnelio maltų saldžiųjų paprikų
Žiupsnelio druskos
1 pomidoro
100 g SACLA žaliųjų alyvuogių
3–4 šaukštų THOMY salotų padažo su žolelėmis
4–5 lapų romaninių salotų
2 šaukštų SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis
40 g SACLA artišokų
1 saujos juodųjų alyvuogių
Keleto GAIDELIS krekerių „Grietinė ir svogūnas“
1 saujos petražolių
1–2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško kanapių sėklų aliejaus
Žiupsnelio juodųjų pipirų

Į kepimo skardą sudėkite GARDEN GOURMET veganiškus falafelius, apšlakstykite BIONATURALIS ekologišku ypač grynu alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 8–10 min., kol gražiai apskrus.
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. LAPINO PUOTA šviežias triušienos mėsos juosteles pagardinkite prieskoniais, druska ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Į lėkštę sudėkite skiltelėmis pjaustytą pomidorą, SACLA žaliąsias alyvuoges. Per vidurį supilkite THOMY padažą salotoms su žolelėmis, išdėliokite romaninių salotų lapus, sudėkite SACLA orkaitėje keptus pomidorus su alyvuogėmis, SACLA artišokus ir alyvuoges. Išdėliokite triušieną ir falafelius.
Sudėkite GAIDELIS krekeriais „Grietinė ir svogūnas“.
Salotas papuoškite petražolėmis, pagardinkite BIONATURALIS ekologišku kanapių sėklų aliejumi ir juodaisiais pipirais.
Gardžių atradimų.


























