Salotos su lapiniais kopūstais, vynuogėmis ir sūriu (Receptas)
- 07-21
- 1 min. skaitymo
Kai norisi lengvo, gaivaus, tekstūriško patiekalo, labai rekomenduojame greitai paruošiamas lapinio kopūsto, vynuogių ir sūrio salotas.

4 asm.
Gaminimas 15 min.
Salotoms su vynuogėmis paruošti reikia:
8–10 lapinių kopūstų lapų
250 g besėklių vynuogių (rinkitės įvairiaspalves vynuoges)
150 g kamambero
100 g graikinių riešutų
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštelis medaus
Druskos
1. Lapinius kopūstus (be storosios dalies) suplėšykite, apiplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite jame 2–3 min. Po to apliekite lediniu vandeniu.
2. Sumaišykite aliejų, citrinos sultis, medų ir druską.
3. Riešutus susmulkinkite, sūrį suplėšykite. Salotas išdėliokite lėkštėje, pašlakstykite padažu.
Gardžių atradimų.