top of page

Kitas lygis: René Redzepis paruošė vegetarišką šavarmą!

Neseniai atsinaujinusiame žymiajame Kopenhagos restorane „Noma“ meniu atsirado labai netikėtas patiekalas – šavarma (angl. shawarma). Tačiau žandikaulis atvėpsta sužinojus, kad jis ruošiamas iš salierų ir trumų!

Rene Redzepi
Instagram.com nuotr.

Kas dar nežinote, šavarma – vienas populiariausių gatvės patiekalų Artimuosiuose Rytuose. Tai – arabiška kebabo versija, nuo turkiškojo besiskirianti prieskoniais. Klasikinė šavarma gaminama iš skrudintos mėsos (jautienos, kalakutienos, vištienos), kurios gabalėliai, pagardinti kvapniais prieskoniais, sudedami į pitą, susukami į lavašą ar kitaip suvyniojami į plokščią duoną. Tada užpilami padažai ir visa tai patiekiama su šviežiomis salotomis. Šavarmos kepėjai dažniausiai turi specialų įrenginį, kuriame sumarinuota mėsa suveriama ant virbo ir besisukdama įkaitintame tunelyje pamažu skrunda. Nuo virbo mėsa nupjaustoma.




Restorano „Noma“ šavarma pagaminta iš plonai supjaustytų salierų, gardintų įvairiomis tyrėmis iš salierų, trumų ir kitų grybų. Tokia salierų „mėsa“ suveriama ant virbo ir kaitinama kartu su obuoliais, kurie kepdami išskiria savo sultis ir taip patiekalą paskanina.



Kai viršutinis šavarmos sluoksnis nurėžiamas, likusi dalis ir toliau lengvai kepa. Nurėžti ploni susikaramelizavę salierų gabalėliai patiekiami lėkštėje su troškintais obuoliais, serbentais, jūrų žolelėmis ir koji emulsija. Anot Munchies.vice.com, ant viršaus papildomai pilama trumų, grybų, jūrų dumblių ir rudojo sviesto padažo. Galiausiai prie patiekalo patiekiama duonos, su kuria galima skanauti likusį padažą.

Netradicinis patiekalas restorane bus ruošiamas visą vasarą iki pat rugsėjo, kuomet restorane tebebus daržovių sezonas.

Parengta pagal Finedininglovers.com.

Naujausi įrašai

bottom of page