Kai pabosta sumuštiniai ir košės, Alfas siūlo pasigaminti išskirtinius pusryčius, kurie tikrai
pažadins iš miegų ir maloniai nuteiks dienos pradžiai.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI
1–2 asm.
Gaminimo laikas: apie 1,5 val.
Pusryčiams iš kiaušinių pagaminti reikia:
210 g miltų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 šaukštelio sausų mielių
1 stiklinės šilto vandens
50 g lydyto VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
1 saujelės smulkintų mėtų
1 saujelės laiškinių česnakų
1 saujelės smulkintų krapų
50 g smulkinto GERMANTO sūrio „Tilsit“
100 g vyšninių pomidorų su šakelėmis
1 šaukšto lydyto sviesto
2 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1–2 skiltelių česnako
Žiupsnelio KOTANYI čili pipirų dribsnių su druska
50 ml acto
2 kiaušinių
150 g natūralaus jogurto
1 saujos SPILVA marinuotų agurkėlių
1 saujelės mėtų lapelių (patiekti)
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. ⅔ kiekio miltų sumaišykite su KOTANYI druska ir sausomis mielėmis.
2. Supilkite šiltą vandenį ir lydytą VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“. Gerai išmaišykite ir sudėkite likusius miltus.
3. Išminkykite rankomis ir palikite pakilti šiltai apie 1 val.
4. Iškilusią tešlą padalinkite gabalėliais ir apibarstę miltais iškočiokite kočėlu.
5. Smulkintas žoleles sumaišykite. Iškočiotą tešlą apibarstykite žolelėmis ir smulkintu
GERMANTO sūriu „Tilsit“. Užlenkite, užspauskite kraštus. Kepkite sausoje ZYLE keptuvėje 2 min. iš abiejų pusių.
6. Į keptuvę sudėkite vyšninius pomidorus su šakelėmis ir supilkite lydytą sviestą. Kepkite apie 4–5 min. ant vidutinės kaitros.
7. Šiltą OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų sumaišykite su rūkyta paprika, smulkiai pjaustytu česnaku ir pagardinkite KOTANYI čili pipirų dribsniais su druska.
8. Į prikaistuvį su verdančiu vandeniu supilkite actą. Kiaušinius muškite į indelius ir atsargiai įleiskite į verdantį vandenį su actu. Virkite 3–4 min.
9. Į lėkštę dėkite jogurtą ir paskleiskite, ant jo – smulkintus SPILVA marinuotus agurkėlius, išvirtus kiaušinius, gausiai apšlakstykite aliejaus bei paprikų padažu. Dėkite pomidorus.
10. Patiekite su kepta pita ir mėtų lapeliais. Pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais.
Skanaus.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
Comments