top of page

Degintų baklažanų užtepėlė su uogomis (Receptas)

Šį kartą virtuvėje karaliaus baklažanas. Pasimėgaukite greitai pagaminama užtepėle, o tada jau baklažanų kokteiliu.

degintų baklažanų užtepėlė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 20 min.


Baklažano užtepėlei pagaminti reikia:

  • 1 baklažano

  • Žiupsnelio druskos

  • 2–3 šaukštų BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 150 g varškės

  • 50 g grietinėlės

  • 1 saujelės braškių

  • 1 saujelės aviečių

  • 1 saujelės raudonųjų serbentų

  • 1 saujelės krapų

  • 1–2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • ½ šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 2 GARDĖSIS poliarinių duonelių „Street food“

  • 1 saujelės bazilikų lapelių

  • Keleto krapų šakelių

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir apibarstykite druska. Palikite pastovėti apie 5

min., kol pradės kauptis drėgmė.

2. Susikaupusias baklažano sultis nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Į ZYLE keptuvę pilkite BASSO ypač tyrą alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti

nusausintas baklažano riekeles. Kepkite iš abiejų pusių po 4–5 min.

4. Į ZYLE rankinio smulkintuvo indą sudėkite česnako skilteles, varškę ir grietinėlę.

Gerai sutrinkite iki vientisos masės.

5. Braškes supjaustykite stambiais gabalėliais ir sumaišykite su likusiomis uogomis. Krapus smulkiai sukapokite ir sudėkite į indą su uogomis. Viską apšlakstykite KIKKOMAN padažu „Ponzu“ ir pagardinkite citrinos žievele. Pamarinuokite 4–5 min.

6. Iškeptą baklažaną nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir supjaustykite stambiais kubeliais.

7. Į keptuvę, kurioje kepė baklažanai, sudėkite į keturias dalis perpjautas GARDĖSIS „Poliarines“ duoneles.

8. Į lėkštę dėkite pasūdytą varškės kremą ir paskirstykite po visą plotą. Ant viršaus sudėkite smulkintus baklažanus, marinuotas uogas.

9. Viską papuoškite bazilikų lapeliais, krapų šakelėmis ir patiekite su paskrudintomis poliarinės duonelės riekelėmis.


Skanaus.



Naujausi įrašai

bottom of page