top of page

Grilinti baklažanai (Receptas)

Grilintais ir pernakt su žolelėmis marinuotais baklažanais galite papildomai gardinti įvairias salotas su aliejumi, patiekti prie grilio patiekalų ar ant skrudintos duonelės. Puiki medžiaga skonio improvizacijoms.

grilinti baklažanai_receptai su baklažanais_grilio patiekalai_Alfo receptai
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.

Gaminimo laikas: 40 min. 


Grilintiems baklažanams pagaminti reikia:

  • 2 vidutinių baklažanų

  • 1 nubraukto šaukšto druskos

  • 100 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • 1 ryšelio šviežių petražolių

  • 1 ryšelio šviežių kalendrų

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 40 ml baltojo vyno acto

Patiekti:

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės

  • Keleto laukinių česnakų žiedų


1. Baklažanus supjaustykite maždaug 0,7–1 cm storio riekelėmis, sudėkite ant padėklo, apibarstykite druska ir palikite 10–15 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Teptuku patepkite kiekvieną riekelę aliejumi ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 10 min. (orkaitėje 17 min.)., kol riekelės suminkštės ir lengvai apskrus.

3. Supjaustykite petražoles ir kalendras, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su likusiu aliejumi, baltoju vyno actu. Gautu marinatu užpilkite baklažano riekeles, uždenkite ir palikite nakčiai šaldytuve.

4. Patiekite apibarstę tarkuota citrinos žievele ir laukiniais česnakų žiedais.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page