top of page

Atrask augalinį: baklažanų užtepėlė „Babaganuš“ (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


baklažanų užtepėlė_receptas

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

Baklažanų užtepėlė babaganuš labai universali – galima joje pasidažyti daržovių lazdeles, tepti ant sumuštinių, sukti į tortilijas, maišyti su įvairiomis daržovėmis.

Baklažanų užtepėlei pagaminti reikia:

  • 3 baklažanų

  • 4 š. citrinos sulčių

  • 2 česnako skiltelių (sukapotų)

  • 2 š. tahini (sezamų pastos)

  • 1 a.š. malto kumino

  • druskos ir pipirų

Patiekti: po saują sukapotų petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir alyvuogių aliejaus apšlakstyti.


1. Baklažanus šakute keliose vietose subadome ir įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje kepame apie 50 min., kol baklažanai bus minkšti, o odelė apskrus. Leidžiame atvėsti. Nuimame odelę.

2. Visus ingredientus (išskyrus skirtus patiekimui) sutriname šakute arba sudedame į maisto kombainą, ar tiesiog rankiniu elektriniu smulkintuvu pulsuojančiu režimu šiek tiek pasmulkiname, kad viskas susimaišytų. Paragaujame, ir, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska.

3. Patiekiant užberiame petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir pašlakstome aliejumi.


 

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui valgykimesveikiau.lt


Skanaus.



Naujausi įrašai

bottom of page