Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Baklažanų užtepėlė babaganuš labai universali – galima joje pasidažyti daržovių lazdeles, tepti ant sumuštinių, sukti į tortilijas, maišyti su įvairiomis daržovėmis.
Baklažanų užtepėlei pagaminti reikia:
3 baklažanų
4 š. citrinos sulčių
2 česnako skiltelių (sukapotų)
2 š. tahini (sezamų pastos)
1 a.š. malto kumino
druskos ir pipirų
Patiekti: po saują sukapotų petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir alyvuogių aliejaus apšlakstyti.
1. Baklažanus šakute keliose vietose subadome ir įkaitintoje iki 200 °C orkaitėje kepame apie 50 min., kol baklažanai bus minkšti, o odelė apskrus. Leidžiame atvėsti. Nuimame odelę.
2. Visus ingredientus (išskyrus skirtus patiekimui) sutriname šakute arba sudedame į maisto kombainą, ar tiesiog rankiniu elektriniu smulkintuvu pulsuojančiu režimu šiek tiek pasmulkiname, kad viskas susimaišytų. Paragaujame, ir, jei reikia, skonį pakoreguojame citrinos sultimis ir/ar druska.
3. Patiekiant užberiame petražolių, graikinių riešutų, granato sėklų ir pašlakstome aliejumi.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui valgykimesveikiau.lt
Skanaus.