top of page

Burnoje tirpstanti, vyne troškinta karkutė (Receptas)

Niekaip nepavyksta ištroškinti karkutės, jog ji tirptų burnoje? Pagal šį Alfo receptą tai pavyks iš pavyks iš pirmo karto. Laiko ir kantrybės šiam sočiam patiekalui pagaminti prireiks, tačiau rezultatas to vertas. Skanaus.


Troškina karka_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.

 

Surink savo receptų kolekciją!

  • Prenumeruok Alfo laišką

  • Kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų

  • Prenumeruok čia.

 

3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 3 val.


Troškintai karkai paruošti reikia:

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 3 ėriuko karkų

  • 1 morkos

  • 2 svogūnų

  • 4 šakelių rozmarino

  • 1 saujelės čiobrelių šakelių

  • 2 KOTANYI laurų lapų

  • 6 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų

  • 1 stiklinės VORUTA nealkoholinio juodųjų serbentų vyno

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Farinas“

  • ½ pakelio PERGALĖS juodojo šokolado

  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos „Milano Intenso“

  • 2 stiklinių sultinio

  • 1 stiklinės GRALA ryžių „Basmati“

  • 1 cinamono lazdelės

  • 1–2 žvaigždinių anyžių

  • 2 kardamono sėklų

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 saujelės petražolių lapelių

1. ZYLE keptuvėje (su nuimama rankena) įkaitinkite OBELIŲ čili pipirų skonio aliejų ir

jame apkepkite ėrienos karkas iš visų pusių po 2 min., kol apskrus.

2. Morką supjaustykite stambiais gabalėliais, svogūną pjaustykite skiltelėmis.

3. Pjaustytas daržoves sudėkite į keptuvę, kurioje kepa ėriena, ir apkepkite 2–3 min.

4. Sudėkite rozmarino ir čiobrelių šakeles, KOTANYI laurų lapus, nesmulkintas česnako

skilteles ir apibarstykite KOTANYI mairūnais.

5. Supilkite VORUTA nealkoholinį juodųjų serbentų vyną, pagardinkite KOTANYI

druskos ir pipirų mišiniu, DANSUKKER cukrumi „Farinas“, PERGALĖS šokoladu ir

puodeliu NESPRESSO espreso kavos „Milano Intenso“.

6. Viską užpilkite sultiniu, užvirinkite, uždenkite dangčiu ir troškinkite orkaitėje 150 °C

temp. 2–2.5 val.

7. GRALA ryžius „Basmati“ išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Pagardinkite

cinamono lazdele, žvaigždiniais anyžiais ir kardamono sėklomis.

8. Į išvirtus ryžius berkite citrinos žievelės.

9. Ištroškintą ėrieną patiekite su virtais ryžiais ir papuoškite petražolių lapeliais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page