top of page

Plėšyta kiauliena (Receptas)

Plėšyta kiauliena. Ar ji vis dar madinga? Tikėtina, kad šios mados pikas jau praėjo, bet tiesa yra tokia, kad patiekalai su plėšyta kiauliena dingsta nuo stalo pirmiausia. Beje, jos likučius galima užšaldyti ir naudoti tada, kada vėl prireiks, pavyzdžiui, kai norėsite picos su plėšyta kiauliena.


plėšyta kiauliena_receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

1,8 kg

Gaminimas 30 min.

Zzz 12 val.

Troškinimas 5 val.


Plėšytai kiaulienai paruošti reikia:

  • 1,8 kg kiaulienos mentės

Marinatui:

  • 0,5 l kokakolos

  • 200 g FELIX kečupo „Smokey Barbeque“

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštas druskos

  • 1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelis maltos aitriosios paprikos

  • 1 šaukštas Vusterio padažo

  • 1 šaukštelis malto kumino

  • 1 šaukštas maltos kalendros

  • 5–6 skiltelės česnako

  1. Česnaką susmulkinkite, sumaišykite su likusiais marinato produktais. Dėkite mėsą į marinatą ir palikite šaldytuve nakčiai.

  2. Sudėkite mėsą į storasienį troškintuvą, uždenkite ir, nustatę mažiausią kaitrą, troškinkite apie 5 val. – kol kiauliena bus minkšta tiek, kad ją galima bus suplėšyti dviem šakutėmis.

  3. Suplėšytą kiaulieną sumaišykite su likusiu po troškinimo padažu. Suskirstykite porcijomis ir sušaldykite.

Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page