top of page

Atrask augalinį: šokoladiniai datulių saldainiai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Šie saldainiai labai paprastai pagaminami, labai sotūs, stori ir skanūs. Ir jie negali nepavykti. Net ir labai virtuvės nemėgstančiam. Jiems tikrai neliks abejingų, o pačių saldainių - neliks dar greičiau!


šokoladiniai datulių saldainiai_augalinė mityba_valgomos dovanos_receptas
Saldūs miškai nuotr.

10-čiai šokoladinių datulių saldainių pagaminti reikia:

  • 10 sodrių, sultingų datulių (jei turite ne tokias sultingas ir sodrias – jos taip pat puikiai tiks);

  • Šaukšto mėgstamo riešutų sviesto;

  • Sūdytų pistacijų (vienam saldainiui jų reikia 1-2). Riešutus galima naudoti ir kitus, tokius, kokius turite;

  • 50 g šokolado;

1. Iš datulių atsargiai išimame kauliukus – jei jų yra (datulę tik lengvai atveriame, stengiamės jos neperlaužti pusiau).

2. Į kiekvieną datulę dedame vieną ar dvi sūdytas ir kepintas pistacijas.

3. Į datulės vidų dedame nedidelį šaukštelį riešutų sviesto – stengiamės, kad datulėje jo būtų dosniai, tačiau datulę galėtume nesunkiai uždaryti. Datules dedame į kamerą kelioms akimirkoms lengvai apstingti.

4. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Jo nemaišome – taip sukursime tobulą šokoladinės saldainių dalies traškesį.

5. Kiekvieną datulę aptepame šokoladu – iš pradžių vieną, vėliau – jau kiek atvėsusių šaldytuve – kitą pusę.

Saldainius laikyti šaltai, vienai šokolado pusei dar stingstant galima apibarstyti skaldytomis pistacijomis, norint gurmaniškesnio skonio – jūros druskos trupiniais. Saldainiai, suguldyti į stiklainiuką, tampa puikia dovana!


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Saldūs miškai.


Naujausi įrašai

bottom of page