top of page

Atrask augalinį: morkų tortas su kokosų kremu (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


augalinis morkų tortas su kokosų kremu_receptas
Graužk morką nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Morkų tortui su kokosų kremu pagaminti reikia:

  • 2 puodelių miltų

  • 1 ½ a.š. kepimo miltelių ir ½ a.š. sodos

  • ¼ a.š. druskos

  • 1 a.š. cinamono

  • 1 puodelio rudo cukraus

  • 3 v.š. kokosų drožlių

  • 4 nedidelių morkos (apie 300 g)

  • 2 sėmenų kiaušinio alternatyvos (2 v.š. maltų linų sėmenų + 6 v.š. vandens, maišyti ir palikti 5 min.)

  • ½ puodelio augalinio pieno

  • 1 v.š. obuolių acto

  • ½ puodelio aliejaus

  • 500 ml kokosų kremo (~24 proc. riebumo)

  • 4 v.š. cukraus pudros

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C.

  2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną, cukrų ir kokoso drožles.

  3. Per smulkią tarką sutarkuokite morkas.

  4. Maltus linų sėmenis užpilkite vandeniu, išmaišykite ir palikite išbrinkti.

  5. Augalinį pieną sumaišykite su actu ir palikite kelias minutes, kol actas šiek tiek sutrauks pieną.

  6. Į miltų mišinį sudėkite tarkuotas morkas, išmirkytus linų sėmenis, supilkite augalinį pieną ir aliejų. Ne tik sudėkite, bet ir gerai išmaišykite.

  7. Dvi apvalias +- 18 cm. skersmens skardas ištepkite aliejumi ir dugną išklokite kepimo popieriumi. Tešlą po lygiai padalinkite per abi skardas ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 30 min. Jei neturite dviejų skardų, iškepkite pusę, paskui likusią pusę.

  8. Gaminame kremą. Prieš plakant, kokosų kremą labai gerai atšaldykite, galite neilgam ir į šaldymo kamerą uždaryti. Tuomet į nuo šalčio drebantį kremą suberkite cukraus pudrą ir plakite galingiausiu režimu tol, kol pamatysite kažką panašaus į plaktą grietinėlę. Statykite į šaldytuvą, pastovės, sušals, sutvirtės

  9. Kai biskvitai visiškai atvės, pertepkite juos kremu. Aptepkite ir viršų. Puoškite kokosų drožlėmis, gėlių žiedais, saldainiais, šokoladu ar kuo tik sugalvojate, arba išvis nepuoškite.

  10. Jeigu nenorite gaminti didelio torto, formelės pagalba išspauskite ir pertepkite mažus. Laikykite šaldytuve.

Skanaus.


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame portalui @grauzkmorka.



Naujausi įrašai

bottom of page