top of page

Atrask augalinį: saldūs rutuliukai su avinžirniais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


saldūs avinžirnių rutuliukai_receptas
Sveikas receptas nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Ankštinės daržovės puikiai tinka ir desertuose! Avinžirniuose gausu vitaminų, mineralų ir augalinių baltymų, o jų šiame recepte tikrai nesijaučia.


15 saldžių avinžirnių rutuliukų pagaminti reikia:

  • 150 g riešutų (naudoti anakardžiai ir lazdyno riešutai)

  • 150 g virtų/konservuotų/garuose ruoštų avinžirnių

  • 150 g šviežių datulių be kauliukų

  • 1/2 a.š. cinamono

  • 15 g natūralios kakavos

  • 30 g kokosų drožlių + apvoliojimui

  • Žiupsnio druskos

  1. Visus ingredientus sudedame į maisto trintuvą ir sutriname. Riešutų gabaliukų tikrai gali likti!

  2. Rankomis formuojame rutuliukus ir apvoliojame kokosų drožlėse.

  3. Dedame į šaldytuvą valandai laiko ir vėliau skanaujame.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page