Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Meksikietiškam budos dubenėliui pagaminti reikia:
2 didelių arba 4 nedidelių tortilijų (galima naudoti versiją be gliuteno - vien tik iš kukurūzų miltų)
1 avokado
2/3 puodelio ryžių
200-300 konservuotų raudonųjų pupelių, arba galite iškart naudoti pupeles konservuotas pomidorų padaže
kelių šaukštų pomidorų padažo pupelėms
jelapeno pipirų pagal skonį
kelių saujų špinatų lapelių
kelių vidutinio dydžio pomidorų
pusė raudonos paprikos
1/3 violetinio svogūno
laimo arba citrinos
druskos, pipirų, meksikietiškų prieskonių
konservuotų kukurūzų (pasirinktinai)
Pirmiausia pagal nurodymus ant pakuotės verdame ryžius (rekomenduojame pavirti 5-8 minutes, o paskui palikti uždengtus maždaug 15-20 min ir jie pabaigia virti patys, išlieka birūs).
Virtas arba konservuotas pupeles pašildome su pomidorų padažu ir meksikietiškais prieskoniais. Nuplauname špinatus. Pomidorą supjaustome kubeliais, kartu su paprika bei smulkiai pjaustytu violetiniu svogūnu, skaniname laimo arba citrinos sultimis, druska, pipirais, išmaišome.
Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome kaip nuotraukoje arba nulupame, supjaustome kubeliais ar juostelėmis.
Viską komponuojame lėkštėje aukštais kraštais. Jei naudojate didesnes tortilijas - galite suplėšyti jas į mažesnius gabalėlius, pašildyti orkaitėje arba ant sausos keptuvės, tačiau taip pat galite susukti visus ingredientus į tortilijos vidų.
P. S. Taip pat šiame patiekale puikiai derėtų ir priduotų papildomos spalvos – švieži arba konservuoti kukurūzai.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @EverySpecialDay.
Comments