top of page

Atrask augalinį: meksikietiškas budos dubenėlis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


meksikietiškas budos dubenėlis_receptas
@EverySpecialDay nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

Meksikietiškam budos dubenėliui pagaminti reikia:

  • 2 didelių arba 4 nedidelių tortilijų (galima naudoti versiją be gliuteno - vien tik iš kukurūzų miltų)

  • 1 avokado

  • 2/3 puodelio ryžių

  • 200-300 konservuotų raudonųjų pupelių, arba galite iškart naudoti pupeles konservuotas pomidorų padaže

  • kelių šaukštų pomidorų padažo pupelėms

  • jelapeno pipirų pagal skonį

  • kelių saujų špinatų lapelių

  • kelių vidutinio dydžio pomidorų

  • pusė raudonos paprikos

  • 1/3 violetinio svogūno

  • laimo arba citrinos

  • druskos, pipirų, meksikietiškų prieskonių

  • konservuotų kukurūzų (pasirinktinai)

  1. Pirmiausia pagal nurodymus ant pakuotės verdame ryžius (rekomenduojame pavirti 5-8 minutes, o paskui palikti uždengtus maždaug 15-20 min ir jie pabaigia virti patys, išlieka birūs).

  2. Virtas arba konservuotas pupeles pašildome su pomidorų padažu ir meksikietiškais prieskoniais. Nuplauname špinatus. Pomidorą supjaustome kubeliais, kartu su paprika bei smulkiai pjaustytu violetiniu svogūnu, skaniname laimo arba citrinos sultimis, druska, pipirais, išmaišome.

  3. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome kaip nuotraukoje arba nulupame, supjaustome kubeliais ar juostelėmis.

  4. Viską komponuojame lėkštėje aukštais kraštais. Jei naudojate didesnes tortilijas - galite suplėšyti jas į mažesnius gabalėlius, pašildyti orkaitėje arba ant sausos keptuvės, tačiau taip pat galite susukti visus ingredientus į tortilijos vidų.

P. S. Taip pat šiame patiekale puikiai derėtų ir priduotų papildomos spalvos – švieži arba konservuoti kukurūzai.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @EverySpecialDay.


Naujausi įrašai

bottom of page