top of page

Atrask augalinį. Makaronai su moliūgų ir sūrio padažu (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.


Makaronai su moliūgu ir augaliniu sūriu gali tapti greita ir skania vakariene. Siūlome iš anksto pasiruošti moliūgų tyrę bei iš ryto užmerkti anakardžių riešutus.


makaronai su padažu_moliūgų padažas_augalinė mityba_sūrio padažas_receptas
@plantasticblondie nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Makaronams su moliūgų ir sūrio padažu pagaminti reikia:

  • 400 g makaronų (nevirtų)

  • 1 puodelio moliūgų tyrės

  • 1 puodelio mirkytų anakardžių riešutų

  • 1/2 puodelio migdolų pieno

  • 1/3 puodelio maistinių mielių dribsnių

  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo arba kukurūzų miltų

  • 3-5 skiltelės česnako

  • 1v. š. svogūnų granulių

  • 1v .š. garstyčių miltelių

  • 1/2 a. š. geros kokybės juodųjų pipirų

  • 1/2 a. š. druskos

  • 1 a. š. malto muskato

  • 1 a. š. cinamono

  • 1/2 a. š. maltos ciberžolės

  • 3 v.š. aliejaus kepimui (aš naudoju alyvuogių)

  • žiupsnelio maistinių mielių ir šalavijo ar čiobrelio maisto patiekimui

  1. Užkaičiame puodą su vandeniu. Vandeniui užvirus, dedame makaronus ir verdame pagal instrukciją. Geriausiai virti al dente.

  2. Kol makaronai verda, ruošiame padažą. Į maisto trintuvą dedame mirkytus anakardžių riešutus ir pilame migdolų pieną. Plakame apie 3-5 minutes, priklausomai nuo trintuvo stiprumo. Svarbu, kad riešutai gerai susiplaktų ir būtų kreminės konsistencijos. Dedame likusius ingredientus į plaktuvą ir vėl plakame apie 3-5 minutes kol viskas gerai susimaišo.

  3. Išvirusius makaronus nusunkiame, dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pilame padažą. Kepame apie 3-5 minutes maišant mentele, kol viskas sušyla ir padažas gerai įsigeria į makaronus.

  4. Patiekiant galima pabarstyti maistinių mielių dribsniais, puikiai tinka šviežias šalavijas ar čiobrelis.

  5. Patarimas: naudokite trumpus makaronus su grioveliais, pavyzdžiui Fusilli, Casarecce ar Farfalle, nes padažas geriau įsigeria į tokių formų makaronus.


Skanaus.


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticblondie.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page