Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Neįtikėtinai skani sriuba, kurios vieną kartą paragavę, norėsite dar ir dar. Galite keisti daržoves ir makaronus pagal poreikį, vietoj kreivabudės tiks ir kiti grybai, vietoj ryžių makaronų tiks ir rameno ar soba makaronai. Pabandykite!
2-3 asm.
Raudonojo kario sriubai pagaminti reikia:
400 ml kokosų pieno
600 ml daržovių sultinio
2 česnako skiltelių
1 a. š. sutarkuotos imbiero šaknies
1 laimo sulčių
2 v. š. sojų padažo
1 v. š. raudonojo kario pastos (galite naudoti ir žalią, irgi labai tiks)
½ v. š. miso pastos (nebūtina)
1 v. š. klevų sirupo/rudo cukraus
ryžių ar kitų mėgstamų makaronų
½ morkos
½ paprikos
150 g kreivabudžių
1 šviežio jalapeno ar čili pipiro, jei norisi
patiekimui tiks: kalendra/ svogūno laiškai/ sezamo sėklos/ žemės riešutai
Keptuvėje apkepame daržoves - smulkiai supjaustytą morką, papriką, grybus ir jalapeną. Kepame tol, kol šiek tiek suminkštės ir gražiai apskrus.
Kol kepa daržovės, puode su šlakeliu aliejaus apie minutę apkepame susmulkintą česnaką ir imbierą. Sudedame kario pastą ir dar minutę pakepame.
Supilame sultinį, kokosų pieną, išmaišome ir leidžiame užvirti. Sumažiname ugnį iki žemiausios, uždengiame dangčiu ir paliekame. Daržovėms baigus kepti, jas atidedame.
Pasiruošiame makaronus. Jei naudosite ryžių makaronus, juos užtenka užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 2-3 min. ir tada būtinai nuplauti po šaltu vandeniu.
Į sriubą pilame sojų padažą, laimo sultis, sirupą ar cukrų, miso pastą ir gerai išmaišome.
Dedame daržoves ir makaronus į puodą arba viską paskirstome tiesiai į lėkštes. Užberiame sėklų, riešutų, svogūno laiškų ir valgome.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @tofuvisainefu.