Alfo idėjos duonos glamonėms

Skani duona skani ir be papildomų triukų, jai nereikia jokių priedų. Tačiau kelias malonias smulkmenas, kuriomis dalinasi Alfas, įsidėmėti verta.


miltai, pagardai, užtepėlės
VMG nuotr.

Pašildykite. Prieš patiekdami duoną, jeigu ji nėra tik ką ištraukta iš orkaitės, ir dar šilta, reikėtų pašildyti. Tik darykite tai ne mikrobangų krosnelėje, nes taps guminė, o įkaitintoje orkaitėje. Šilta duona yra kvapnesnė ir skanesnė.



Kaip patiekti. Kad sustiprintumėte namuose keptos duonos įspūdį, taigi ir skonį, patiekite duoną ant dubenėlyje ant šiaudų ar grūdų. Dar gardžiau kvepės ir įspūdingai atrodys!


Skanus sviestas – geriausias duonos pagardas. Rinkitės kokybišką grietinėlės sviestą, pavyzdžiui, „Žemaitijos pieno" ir prieš patiekdami palaikyti jį bent 20 minučių kambario temperatūroje. Nes nėra nieko blogiau už sviestą, kurį sunku tepti. Be to, atšilęs jis dar ir skanesnis.



Prieskoninis sviestas. Pasigaminkite gardaus prieskoninio ar žolelių sviesto. Svarbiausia yra pasirinkti gerą bazę, t. y. kokybišką sviestą, kurį gardinsite mėgstamais prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą išsukite mikseriu, pridėkite prieskonių ar mėgstamų žolelių, labai skanu gardinti rūkyta paprika, tinka įtarkuoti citrinos ar aplesino žievelės. Išbandykite silkės sviestą.


Užtepėlės. Duoną skanu gardinti užtepėlėmis. Tik patiekite jų bent kelias. kad svečiai ar šeimos nariai galėtų pasirinkti. Skanių užtepėlių receptų rasite čia.


Skanaus!