Tai tarsi du viename – ir užsitepti, ir silkės užkąsti. Sviestas sušvelnina silkės skonį, o paprika suteikia savito salstelėjusio pikantiškumo. Puikus pasirinkimas mėgstantiems silkę, o nemėgstantys irgi galės paskanauti ir nepriekaištauti.
8-10 asm
Gaminimas 10 min.
Silkės sviestui pagaminti reikia:
2 silkės filė
1 kepta paprika
200 g sviesto
Druskos
Žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros, o sviestas – dar ir minkštas.
2. Pradėkite plakti sviestą su druska, sudėkite paprikos gabaliukus (jei ji yra nelupta, prieš gamindami nulupkite ir pašalinkite sėklas bei vidines pertvaras) ir silkės gabaliukus.
3. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite pipirais.
4. Jeigu liko sviesto, dėkite jį į šaldytuvą, prieš naudodami palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, ir išplakite dar kartą.
Skanaus!
Comments