ALFAS VIENAS GAMTOJE receptas: greitai, lengvai ir skaniai ant grilio kepta žuvis su pagardais

Nenustebkite, jei jums pagaminus šią žuvį ragaujantieji ne tik aikčios iš nuostabos, bet ir prašys pakartoti. Labai geras ant grilio keptos žuvies receptas!


Ant grilio keptos žuvies receptas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia


Ant grilio keptai žuviai su pagardais reikia:

  • 2 vidutinių paprikų

  • 2 vidutinių pomidorų

  • 2 vidutinių aitriųjų paprikų

  • BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 saujos saulėje dž. pomidorų

  • ½ stiklinės migdolų riešutų

  • 2 šaukštų WOWMAMA padažo „Sweet Asia“

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • 1 nedidelio raudonojo svogūno

  • 1 vidutinio dydžio skrosto ir valyto vilkešerio

  • 1 romaninės salotos

  • 1 vidutinės citrinos

  • 1 jūsų mėgstamos duonos kepaliuko

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio cukraus

  • Po baziliko ir kalendros šakelę

  1. Paprikas, pomidorus ir aitriąsias paprikas perpjaukite per pusę, paprikoms išvalykite sėklas. Daržoves apipurkškite BASSO purškiamu ypač tyru alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir kepkite įkaitintoje BIG GREEN EGG kepsninėje iš abiejų pusių apie 4–5 min., kol daržovės iškeps ir lengvai apdegs. Daržoves atvėsinkite ir nuvalykite apdegusias odeles.

  2. Į maisto smulkintuvo indą dėkite česnaką, saulėje dž. pomidorus, migdolų riešutus, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, WOWMAMA padažą „Sweet Asia“, keptas paprikas, pomidorus, aitriąsias paprikas, cukrų, druską ir pipirus pagal skonį, pilkite baltojo vyno actą ir viską trinkite, kol masė susiriš. Į gamintą padažą įpurkškite maždaug 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir trinkite, kol aliejus įsimaišys.

  3. Pusę svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, likusią dalį pusžiedžiais. Žuvį apipurkškite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, gerai įtrinkite, kepkite įkaitintame uždarytame grilyje po 4–5 min. iš kiekvienos pusės, kol vilkešeris apskrus ir iškeps. Ištraukus iš grilio pakartotinai apipurkškite aliejumi ir berkite kubeliais pjaustytus svogūnus.

  4. Mėgstamą duonelę supjaustykite maždaug piršto storio riekėmės, romanines salotas perpjaukite išilgai per pusę. Duonelę ir salotas apipurkškite aliejumi. Romanines salotas (pjūviu žemyn) kepkite įkaitintame uždarytame grilyje apie 1 min. Pjaustytą duonelę kepkite grilyje po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

  5. Citriną supjaustykite skiltelėmis. Keptą vilkešerį dėkite į lėkštę, papuoškite bazilikais, kalendra ir patiekite kartu su gamintu padažu, citrinos skiltelėmis, skrudinta duonele ir romaninėmis salotomis.

Skanaus!



Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg