top of page

ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: grill baklažanas – tikra iškylos žvaigždė

Nežinote, kaip skaniai paruošti baklažaną? Alfas atskleis, kaip jį iškepti ant grilio, kad jis būtų sultingas, spalvingas ir kremiškas.

grilintas baklažanas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Grill baklažanui paruošti reikia:

  • 1 baklažano

  • 40 ml BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 50 g graikiško sūrio Feta KOURELLAS (iš avių ir ožkų pieno, su saugoma kilmės vietos nuoroda)

  • 1 saujos krapų

  • 1 saujos petražolių

  • 1 saujos svogūnų laiškų

  • 1 saujos migdolų riešutų

  • 100 g brokolių

  • 1 saujos vyšninių pomidorų

  • 2 šaukštų juodųjų pupelių padažo

  • 5 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“

  1. Baklažanus supjaustykite 1 cm storio juostelėmis, apipurkškite BASSO ypač tyru alyvuogių aliejumi ir kepkite kepsninėje BIG GREEN EGG apie 2–3 min. iš abiejų pusių, kol apskrus.

  2. Graikišką sūrį Feta KOURELLAS supjaustykite smulkiais kubeliais, žoleles ir skrudintus migdolų riešutus sukapokite.

  3. Brokolius nuplikykite verdančiu vandeniu ir supjaustykite 2 cm gabaliukais, vyšninius pomidorus supjaustykite į 4 dalis. Daržoves pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi, sudėkite į VORTEX „Non stick“ foliją, užlenkite kraštelius ir užberkite kapotų riešutų.

  4. Iškepusius baklažanus patepkite pupelių padažu, dėkite kapotas žoleles, fetos sūrį, antrąją baklažano dalį, vėl patepkite pupelių padažu, dėkite SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“ ir kepkite kepsninėje apie 4 min. kartu su brokoliais ir pomidorais.

  5. Brokolius nuplikykite verdančiu vandeniu ir supjaustykite 2 cm gabaliukais, vyšninius pomidorus supjaustykite į 4 dalis. Daržoves pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi, sudėkite į foliją, užlenkite kraštelius ir kepkite kepsninėje, kartu su baklažanais apie 5 min.

  6. Ant iškeptų baklažanų sudėkite keptus brokolius su pomidorais, fetos sūrį ir žoleles.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page