ALFAS VIENAS GAMTOJE: gardžiųjų brusketų asorti (receptai)

Netikėtai užklupo svečiai? Reikia greito ir visus nustebinančio patiekalo?

Paruoškite net 4 – šie receptai kiekvienam padės atrasti savo mėgstamą skonį!


brusketos, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia


Brusketoms pagaminti reikia:

  • 1 pakelio TOSTE kvietinių duonelių su grūdais

  • 1 stiklinės rikotos sūrio

  • 2 šaukštų SUSLAVIČIAUS salotų padažo „Pesto“

  • 1 nedidelės citrinos

  • 1 vidutinės kriaušės

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • BASSO ypač tyro purškiamo alyvuogių aliejaus

  • 1 gabaliuko parmezano sūrio

  • 1 saujos gražgarsčių

  • 4–6 šviežių braškių

  • 1 šaukšto migdolų drožlių

  • 1 vidutinio valyto mango (pjaustyto griežinėliais)

  • 1 nedidelio raudonojo svogūno (pjaustyto smulkiais kubeliais)

  • 5–6 vyšninių pomidorų su šakelėmis

  • 1 šakelės baziliko

  • 1 šakelės mėtos

  • 1 šakelės raudonėlio

  • 5–6 griežinėlių pjaustyto ESPANA vytinto kumpio „Serrano“

  • 1 gabaliuko PERGALĖ juodojo šokolado

  • Žiupsnelio druskos

  1. Rikotos sūrį kartu su SUSLAVIČIAUS salotų padažu „Pesto“ sudėkite į indą, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite druskos ir virtuviniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

  2. Kriaušę supjaustykite skiltelėmis į maždaug 6 dalis, pabarstykite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir kepkite įkaitintoje kepsninėje BIG GREEN EGG po 1 min. iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir suminkštės.

  3. Parmezano sūrį daržovių skustuku išskuskite drožlėmis. Braškes supjaustykite skiltelėmis į 4 dalis. Keptas kriaušes apsukite ESPANA vytintu kumpiu „Serrano“.

  4. Pomidorus ir TOSTE kvietines duoneles su grūdais apipurkškite BASSO ypač tyru alyvuogių aliejumi. Pomidorus kepkite įkaitintame uždarytame grilyje 3–4 min., iškepus išimkite ir sudėkite kepti bandeles po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės.

  5. Ant skrudintų duonelių vidinės pusės tepkite rikotos sūrio masę. Ant vienos bandelės užtarkuokite PERGALĖ juodojo šokolado, dėkite mangus ir mėtų lapelius. Ant sekančios bandelės dėkite keptus pomidorus, pabarstykite parmezano sūrio drožlėmis ir papuoškite baziliko lapeliais. Ant trečios duonelės sudėkite braškes, pabarstykite smulkintais svogūnais ir raudonėlio lapeliais. Ant paskutinės bandelės dėkite vytintu kumpiu apsuktas kriaušes ir gražgarsčių lapelius.