top of page

Ajoli padažas


Ajoli padažas, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 45 min.


Reikia:

  • 2 jaunų česnako galvučių

  • 250 g alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio neaštrių garstyčių

  • 1⁄2 citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežių daržovių patiekti (agurkai, ridikėliai, paprikos, morkos, salierų stiebai, salotų lapai)

1. Česnako galveles kepkite orkaitėje, kol suminkštės, apie 45 min. Kai atvės, išspauskite česnako skiltelių minkštimą.

2. Sudėkite česnaką, aliejų ir garstyčias į plakimo indą. Plakite, kol padažas sutirštės – iš pradžių laikydami plaktuvo kotą labai žemai, o kai padas pradės tirštė , galima palengva kelti trintuvo kotą.

3. Paskaninkite citrinos sultimis ir druska. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Susiję įrašai

Rodyti viską
Balta naminė mišrainė (Receptas)

Balta mišrainė – tai vienas populiariausių tradicinių šventinių patiekalų, dažnai patiekiama prie mėsos ar kaip savarankiškas patiekalas.

 
 
bottom of page