top of page

7 klausimai jauniausiai kulinarinės laidos vedėjai Lietuvoje ir jos valgoma intriga helovynui

Ji yra ambicinga paauglė, jau dabar kantriai ir nuosekliai kurianti savo būsimą restoranų imperiją. Estelai tik trylika, o ji dalyvauja tarptautiniuose kulinarijos konkursuose, turi savo idėjų ir nuotraukų paskyrą instagrame, o dabar jau veda ir kulinarinę laidą Verdu ir kepu". Ji yra bene jauniausia kulinarinės laidos vedėja Lietuvoje!

7 klausimai Estelai ir jos valgomo siaubo receptas helovynui.


Estela Stubraitė, Verdu ir kepu
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

1. Ką būtina paragauti bent kartą gyvenime ir kodėl?

Norint pažinti pasaulį ir jo virtuves, svarbu paragauti nacionalinių įvairių šalių patiekalų. Nesvarbu, ar tai makaronai, ar kepta gyvatė, kiekvienam šefui būtų pravartu padegustuoti įvairiausių ir įdomiausių patiekalų.


2. Daugybė tėvų norėtų, kad jų paaugliai dažniau sukiotųsi virtuvėje. Kaip manai, kodėl virtuvė tavo amžiaus jaunuoliams – tokia tolima ir neįdomi?

Dažniausiai paaugliai nesidomi kulinarija, nes galbūt nežino, kaip tai įdomu, arba jiems nėra leidžiama improvizuoti. Tačiau vos gavus tokią galimybę, dažniausiai atsiranda susidomėjimas.


3. Turbūt stebi instagrame maisto blogerių paskyras. Kas tave įkvepia?

Per Instagram seku šefus, kurie turi daug patirties virtuvėje. Tai @alfasivanauskas @gordongram ir @jamieoliver. Šie trys šefai labiausiai įkvepia mane kurti.


4. Kokį geriausią patarimą esi gavusi apie virtuvę, maisto gaminimą?

Esu gavusi labai gerą patarimą: nebijoti eksperimentuoti. Jį gavau iš savo tėčio.


5. Svarbiausias įrankis virtuvėje?

Man svarbiausias įrankis yra šefo peilis, nes juo naudojuosi didžiąją dalį patiekalo gaminimo laiko.


Estela Stumbraitė, Verdu ir kepu
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

6. Skaniausias prisiminimas iš vaikystės?

Savaitgaliai su šeima, kai gamindavome ir improvizuodavome virtuvėje. Prisimenu obuolių pyrago su cinamonu saldų kvapą, jį kepdavome per šventes. Tėvai leisdavo man jį papuošti cukraus pudra.


7. Kokį meniu pasiūlytum Tavo amžiaus jaunuolio gimtadienio vakarėliui?

Tai priklauso nuo paauglio, nes visi turi savo mėgstamus patiekalus, bet mano patarimas toks: pirmam patiekalui gaminti įdomius ir spalvingus burgerius, nes juos mėgsta daugelis paauglių, antrajam patiekti kepsnius, o trečiajam paruošti gaivius ledus, nes kas gi nemėgsta ledų?


 

ESTELOS RECEPTAS HELOVYNO VAKARĖLIUI raudonojo velveto lavos pyragaičiai (šokoladiniai suflė) su cukraus voratinkliu


lava cake, šokoladinis suflė, Verdu ir kepu
Unsplash.com nuotr.

Keturiems raudonojo velveto pyragaičiams pagaminti reikia:

  • 110 g baltojo šokolado

  • 50 g sviesto

  • 3/4 stiklinės cukraus pudros

  • 2 kiaušinių+2 kiaušinių trynių

  • Raudonų maistinių dažų

  • 6 šaukštų miltų

  • Šaukšto kakavos miltelių

Cukraus voratinkliui pagaminti reikės:

  • 250 g baltojo cukraus

  • 220 g vandens


Pirmiausia pasigaminkite šokoladinius suflė pyragaičius:

1. Šokoladą ir sviestą ištirpdykite garų vonelėje, tuomet nukelkite masę nuo ugnies ir įmaišykite cukraus pudrą.

2. Atskirame dubenyje išmaišykite kiaušinius, jų trynius bei dažus. Į dubenį su kiaušiniais pamažu pilkite šokoladą ir maišykite.

3. Į tešlą berkite miltus su kakavos milteliais. Viską sumaišę masę pilkite į atskiras suflė formeles, išteptas sviestu.

4. Lavos pyragaičius dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 210 °C ir kepkite apie 1415 min. Iškepusio pyragaičio vidus turėtų būti dar minkštas, bet šonai iškepę. Leiskite pyragaičiams pailsėti“ apie 23 min. ir tuomet jau galite išimti iš formelių.


Pasigaminkite cukraus voratinklį:

1. Cukrų ir vandenį virkite ant vidutinės ugnies, kol masės temperatūra pasieks apie 155 °C. Kol masė verda, pasiruoškite cukraus voratinklio gaminimo vietą: įtvirtinkite du pagaliukus, pavyzdžiui, medinius šaukštus 15 cm atstumu vieną nuo kito ant stalviršio. Ant grindų pasitieskite daug nereikalingo popieriaus lapų, kad darant cukraus dekoraciją, nuvarvėjęs cukrus nieko neišteptų.

2. Kai cukraus masė išvirusi, pasiimkite gaminimo šluotelę, merkite ją į cukraus sirupą ir palengva šlakstykite jį virš tų dviejų pagaliukų formuodami cukraus siūlus“. Baigę atsargiai nuimkite apšlakstytą cukrų, suformuokite rutulio formą (tik per daug nesuspauskite) ir dėkite cukraus voratinklį ant deserto.


Skanaus ir sėkmės kuriant!


Estelos debiutą kulinarinėje laidoje galite pamatyti ČIA

Naujausi įrašai

bottom of page