„Kai atsirado televizija, visi sakė, kad kinas numirs. Kai buvo sukurtas pasaulinis internetas, visi sakė, kad atėjo knygų ir žurnalų eros pabaiga.
Bet niekas nesibaigė, nemirė ir nedingo: mes ir toliau einame į kiną, perkame knygas ir žurnalus”, – kulinarinių laidų, žurnalų ir knygų autorius Alfas Ivanauskas nusiteikęs entuziastingai ir net kiek provokuojančiai: kol Lietuvoje žurnalų rinka vis dar „suglaudus” ausis, jis skaitytojams grąžina kultinį kulinarinį žurnalą VERDU IR KEPU.
Ta proga – įdomus interviu apie atgimusį legendinį žurnalą VERDU IR KEPU.
Kas paskatino kaip tik dabar sugrąžinti legendinį žurnalą jo pasiilgusiems skaitytojams?
VERDU IR KEPU sugrįžimą lėmė nauja pasaulinė virtuvės prietaisų tendencija – naujos kartos karšto oro gruzdintuvės, apie kurias šiandien kalba ir jas išbando turbūt visas pasaulis. Aš tikiu jų nauda ir manau, kad tai yra maisto ruošimo ateitis. Be to, matau, kad nors daug kas yra ją įsigijęs, naudoja vos keliems patiekalams gaminti: gruzdina bulvytes, Kijevo kotletus ir vištienos kulšeles. Tačiau ji gali gerokai daugiau. Man labai norisi, kad gerą daiktą žmonės išnaudotų maksimaliai.
Pamaniau, kad tai puikus konceptas žurnalui ir gera proga pristatyti specialių, riboto leidimo numerį.
Skeptikai sakytų: internetas pilnas maisto blogerių ir receptų. Kas pirks žurnalą?
Taip, dabar visi gamina, kas netingi, vieni kitus kopijuoja, tas kopijas kažkas dar kartą perkopijuoja ir jomis dalinasi, bet mažai kas jaučiasi atsakingi už tai, ką pagamina ir transliuoja pasauliui. Daugybė receptų internete „kabo" tik dėl vadinamųjų klikų, o realybėje „neveikia”, nes yra neįmanomi pagaminti.
Už žurnalo turinio stovi komanda, atsakinga už viską, kas yra žurnale. Visi mūsų receptai yra mūsų pačių išbandyti ir ištestuoti. Viskas, kad yra žurnale, „veikia”.
Ir maisto tinklaraščiai, ir kulinarinės knygos, ir žurnalai skirti tiems, kurie mėgsta arba yra priversti gaminti namuose. Prieš keletą metų dėl karantino buvo gaminimo namuose bumas: įdomu, kokios dabar tendencijos pasaulyje?
Baisiausia šių laikų tendencija, kuri nėra palanki gaminimui namuose, yra nekantrumas ir tingėjimas gaminti. Kantrybė yra didžiausias mūsų visų trūkumas. Visi nori greitai ir čia ir dabar. Aš pats esu labai nekantrus nuo vaikystės. Man labai sunku gaminti tortus, nes reikia laukti, kol iškeps biskvitas, tada vėl laukti, kol atvės kremas…
Žmonės ieško receptų, kurie garantuotų, kad patiekalas bus pagamintas greitai, lengvai, nesudėtingai ir pavyks iš pirmo karto.
Jau minėjau, kad žurnalo komanda tai garantuoja, o naujo numerio mūza – karšto oro gruzdintuvė – padeda gaminti ne lengvai, sveikatai palankesnį maistą, bet ir gerokai greičiau. Kad tuo įsitikintume, atlikome tyrimą – tuos pačius net 25 patiekalus patiekalus gaminome ir orkaitėje, ir oro gruzdintuvėje. Kai kurie rezultatai tikrai nustebino. Viską aprašėme žurnale. Jeigu abejojate, ar verta įsigyti gruzdintuvę, žurnalas, manau, padės rasti atsakymą, o jeigu jau turite, tikrai praturtins valgiaraštį naujais patiekalais.
Jau galite įsigyti naują VERDU IR KEPU numerį prekybos centrų MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN kioskuose. Kiekis ribotas, nepražiopsokite!